Lagos Algarve | Wat te zien en te doen?

Gezellige en mooie kustplaats in het westen van de Algarve

Onze waardering:

Lagos bezienswaardigheden

Lagos is een heerlijk stadje om te bezoeken. Het is een sfeervolle, leuke kustplaats. Als je het stadje binnenloopt, merk je meteen dat het bruist. Overal vind je terrasjes en er is van alles te doen. Lagos heeft een leuk historisch centrum. Het bezienswaardige deel ligt heel dicht bij elkaar aan het einde van de boulevard.

Het mooiste gebouw is ongetwijfeld de Igreja de Santo António. De kerk is van buiten wit en van binnen goud. Het stamt uit de 17e eeuw en is één van de weinige gebouwen die de aardbeving van 1755 heeft overleefd. Als je door de stad struint, zie je vanzelf de witte torens opdoemen.

De Praça do Infante is een leuk plein waar je ook de Santa Maria kerk en het gebouw van de voormalige slavenmarkt kunt vinden. Hier werden de eerste slaven uit Afrika verkocht. Vanaf hier kun je verder doorlopen naar het bezienswaardige fort Forta da Ponta da Bandeira helemaal aan het begin van de haven. Je loopt dan ook langs de stadsmuren. Geniet verder van de leuke straatjes en de levendige sfeer of ga naar een van de vele mooie stranden van Lagos. Daarnaast ligt Lagos ook heel dicht bij de mooie rotsformaties van Ponte da Piedade

Activiteiten en Tours

Lagos is een populaire toeristische plaats. Je kunt vanaf deze stad diverse activiteiten starten, zoals:

Meer excursies en (outdoor)activiteiten vind je op de websites van GetYourGuide.nl en Manawa.

Hoe kom je er?

Lagos ligt in het westen van de Algarve. Het beste kun je parkeren bij de haven (Marina). Zowel aan de linkerkant als de rechterkant zijn parkeerplaatsen. Het meeste kans op een parkeerplaats heb je in de buurt van het treinstation. Loop vervolgens in de richting van de zee over de boulevard om  bij het mooie stadscentrum te komen. Op zondagen is het parkeren gratis.

Portugal

Is het kindvriendelijk?

Lagos is goed te bezoeken met kinderen. Het is goed ingericht voor buggy’s en wandelwagens.

Eten en drinken

Er zijn veel restaurants en bars in het centrum en aan de weg naar de haven.