Praia da Marinha strand

Het mooiste strand van de Algarve

Onze waardering:

Praia da Marinha

Er zijn veel mooie stranden in de Algarve met grillige rotsformaties in en langs het water. Praia da Marinha wordt gezien als de mooiste. Praia da Marinha ligt in de buurt van Lagoa en dicht bij de grot van Benagil. Ook dit strand heeft de typische rotsformaties, grotten en kliffen die je op veel stranden in Portugal vindt. Alleen is dit strand nog even wat mooier dan de overige stranden.

Uitzichtpunten en wandelen bij Praia da Marinha

Als je aankomt op de parkeerplaats kun je doorlopen naar de wandelpaden bovenaan de kliffen. De meeste bezoekers houden het bij de uitzichtpunten vlak bij de parkeerplaatsen, waar je een grandioos uitzicht hebt op dit mooie strand. Maar je kunt hier een ook klifwandeling maken waar je nog meer mooie uitzichtpunten en rotsformaties tegenkomt.

Naar het strand van Praia da Marinha

Je kunt via een lange trap naar beneden lopen naar het strand (vanaf de parkeerplaats aan de linkerkant). Op een gegeven moment kom je bij een splitsing waar je links naar nog paar uitzichtpunten kunt lopen. Ga je rechts dan loop je verder naar beneden naar het strand. Op het strand staat een snackbar die in het hoogseizoen geopend is. Als je op dit strand wilt blijven hou dan wel rekening met de getijden. Bij eb kun je makkelijk bij het mooiste deel van het strand komen. Bij vloed kom je er moeilijk af, omdat het water tot aan de rotsen komt.

Met de boot langs Praia de Marinha en de grotten van Benagil

Praia de Marinha maakt vaak deel uit van de Benagil grotten tocht. Er zijn diverse tours te boeken, waar je het Marinha strand vanaf de zee kunt bezichtigen. Dit kan met een boot, kayak of SUP. Online kun je deze excursies vinden op o.a. GetYourGuide.nl. De Benagil grotten tours starten vanaf verschillende plaatsen:

Hoe kom je er?

Praia da Marinha ligt op zo’n 10 minuten van Lagoa. Iets verder dan Benagil (Navigatie: Praia da Marinha). Bij het strand ligt een vrij grote parkeerplaats. Als je niet in het bezit van een auto bent, kun je vanaf Lagoa de bus nemen. Deze rijdt echter niet heel frequent en ook niet iedere dag.

Portugal

Is het kindvriendelijk?

Het bezoeken van de kliffen rondom Praia da Marinha is prima te doen met kinderen. Er is een houten hek aan de rand van de kliffen. De trap naar het strand is lang, maar alleen het laatste deel is stijl. De rest is eenvoudig. Onze kinderen hadden er geen moeite mee.

Overnachten Praia da Marinha

De dichtstbijzijnde plaatsen om te overnachten bij Praia da Marinha zijn Lagoa, Benagil, Armação de Pêra en Carvoeiro. Geen van allen ligt echter op loopafstand van het Marinha strand. Er zijn wel hotels die dicht bij dit strand liggen, zoals Sitio de Marinha. Alleen vanuit Lagoa rijdt er soms een bus naar Praia da Marinha. De meeste bezoekers komen met de auto.

Houdt er wel rekening mee dat het strand bij vloed onder water staat en dat het restaurant alleen in het hoogseizoen open is. Veel bezoekers bezoeken dit strand eenmalig vanuit een van de toeristische plaatsen. 

Eten en drinken

Er is een snackbar aanwezig op het strand. De bar is in het hoogseizoen geopend. Dat geldt ook voor de enige wc!

Kleding en schoenen

Zwemspullen, zonnebrand en als je wilt gaan wandelen goede schoenen.