Vliegen naar de Algarve | Luchthavens en rechtstreekse vluchten

De Algarve ligt in het zuiden van Portugal. Je bent al snel zo'n drie dagen onderweg om er met je auto te komen. De meeste bezoekers kiezen ervoor om te vliegen naar de Algarve.  De vlucht duurt ongeveer drie uur. Hieronder vind je informatie en tips over vliegen naar de Algarve.  

Vluchten naar de Algarve

Het makkelijkst is te vliegen naar de enige internationale luchthaven in de Algarve "Faro". Deze stad ligt redelijk centraal in de Algarve.  Vanuit veel plaatsen in Nederland wordt er op Faro gevlogen. Zo zijn er in het hoogseizoen vluchten vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam. Ook vanuit Duitsland zijn er diverse opties net over de grens, zoals Düsseldorf en Keulen. Met name in het hoogseizoen is er veel aanbod. Afhankelijk van de plaats waar je zit, ben je met een huurauto in maximaal een uur op de meeste toeristische plaatsen vanaf het vliegveld.

Als je het geen probleem vind om wat verder te rijden, is vliegen op Lissabon wellicht ook een optie. Meestal is dit niet goedkoper, maar het komt wel eens voor. Het is dan wel een uur of drie rijden vanaf het vliegveld van Lissabon naar de Algarve.

Een andere optie is nog op om te vliegen op Sevilla. Deze worden niet dagelijks aangeboden. Het is dik twee uur rijden vanaf Sevilla naar Faro. Een vlucht naar Sevilla wil nog wel eens goedkoper zijn dan naar Faro. Je moet er dan wel rekening mee houden  dat voor een eventuele huurauto een toeslag wordt berekend omdat je er in een ander land mee gaat rijden. Daarnaast is het verder en kost het dus ook meer benzine.

Aeroporto Humberto Delgado, Santa Maria de Olivais, Oeste, Portugal

Aeropuerto de Sevilla, Sevilla, Andalucía, Spanje

Aeroporto Internacional de Faro, Montenegro, Algarve, Portugal

Vlucht boeken naar de Algarve

Om de beste vlucht te vinden, maken wij vaak gebruik van de vergelijkingssites Momondo en/of Skyscanner. Deze zijn gebruikersvriendelijk en geven veel mogelijkheden om te filteren. Zij vergelijken de ticketprijzen van verschillende aanbieders.

rechtstreekse Vluchten naar Algarve.

Niet alle vluchten zijn het hele jaar beschikbaar.

Vliegen naar Faro

Plaats Land Maatschappij
Amsterdam Nederland Tui, Transavia, Corendon, Easyjet
Eindhoven Nederland Ryanair, Transavia, Corendon
Rotterdam Nederland Transavia
Dusseldorf Duitsland Eurowings
Brussel (alle) België o.a. Ryanair, Corendon, TAP

Auto huren luchthaven Algarve

Een auto huren kan bij een kantoor op de luchthaven in Faro. Als je zeker wilt zijn van een auto naar keuze, kun je deze het beste van te voren boeken. Wij kiezen altijd voor auto huur inclusief een volledige verzekering zonder eigen risico. Het zou zonde zijn als de vakantie verpest wordt door een schade aan de auto. Wij hebben goede ervaringen met Sunny Cars. Zij bieden een all-inclusive formule. Daarnaast betalen zij het eigen risico bij schade terug.