Bezienswaardigheden Atlantische westkust Frankrijk

Er zijn veel mooie bezienswaardigheden aan de Atlantische westkust van Frankrijk. Er zijn leuke steden, maar ook de natuur is erg mooi om te zien. Daarnaast zijn er veel plaatsen waar je lekker aan het strand kunt zitten. Tijdens onze roadtrip door Frankrijk en Spanje hebben we ook een aantal bezienswaardigheden bezocht aan deze kust. Deze vind je op de op deze pagina. Voor een uitgebreide beschrijving van de bezienswaardigheid klik op de foto of de link.

Bezienswaardigheden Atlantische westkust Frankrijk

Nausicaá | Grootste aquarium van Europa

In Boulogne-sur-mer in Frankrijk, niet heel ver van de Belgische kust, vind je Nausicaá. Dit is het grootste aquarium van Europa. Het is inderdaad ook super groot. Het aquarium is erg mooi opgezet en er is ontzettend veel te zien. Het meest indrukwekkend is de oceaan. Hier ligt een enorm waterbekken waar o.a. Manta roggen en haaien zwemmen. Nausicaa heeft naast zeedieren ook nog andere dieren.

Lees het hele artikel over Nausicaá

De witte krijtrotsen van Etretat

Etretat is een plaats in Normandië in het noorden van Frankrijk. Het is bekend om de witte kliffen met mooie rotsformaties. Deze kust behoort tot de mooiste kuststroken van Frankrijk. De kliffen zijn tot 120 meter hoog. De kliffen zijn het best bereikbaar vanaf de boulevard van het leuke dorpje Etretat. Etretat heeft ook een klein kiezelstrand dat je direct aan de boulevard vind.

Lees het hele artikel over Etretat

Le Mont Saint Michel

Le Mont Saint-Michel is een bestemming die absoluut op je bucketlist moet staan. Hoewel het wereldwijd bekend is, blijft het bezoek meer dan de moeite waard. Het iconische beeld van de middeleeuwse ommuurde stad, gelegen op een imposante rots in de zee met de abdij in het hart is wereldberoemd. Loop zeker over de stadsmuren en ontdek de vele mooie doorkijkjes.

Lees het hele artikel over Le Mont Saint Michel

Meer Frankrijk

Bezienswaardigheden Jura

Het Jura departement (regio Franche-Comté) in Frankrijk is een echte natuurbestemming. In het groene heuvelachtige landschap is van alles te vinden. Je kunt er prachtige watervallen en bijzondere grotten bezoeken. Of wandelen door verlaten kloven langs prachtige rotsformaties. Daarnaast zijn er nog een aantal andere bezienswaardigheden zoals dinosaurussporen en musea.

Lees het hele artikel over Bezienswaardigheden Jura

Bezienswaardigheden Corsica

Corsica is een fantastische bestemming voor als je iets wilt zien. Er is voor ieder wat wils. Mooie rotsformaties en bergen die in ieder gebied weer een andere kleur hebben, pittoreske oude dorpjes en steden, stranden met mooie baaien, bossen en een mooie kustlijn. Je kunt er een hele actieve vakantie wandelvakantie van maken of je maakt mooie autotochten en boottochten langs alle bezienswaardigheden in Corsica.

Lees het hele artikel over bezienswaardigheden Corsica