Le Mont Saint Michel Frankrijk | Middeleeuwse stad op rots

Ontdek een van de topbestemmingen in Frankrijk aan de Franse westkust

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Le Mont Saint Michel Frankrijk | Middeleeuwse stad op rots

Le Mont Saint-Michel is een bestemming die absoluut op je bucketlist moet staan. Hoewel het wereldwijd bekend is, blijft het bezoek meer dan de moeite waard. Het iconische beeld van de middeleeuwse ommuurde stad, gelegen op een imposante rots in de zee met de abdij in het hart is wereldberoemd.

Maar ook het wandelen door de stad zelf is fantastisch. Wij waren laat (18.30) ter plaatse en buiten het hoogseizoen. Daardoor was het erg rustig in de stad. Loop zeker over de stadsmuren en ontdek de vele mooie doorkijkjes. De hele stad is goed onderhouden en je waant je echt in de middeleeuwen.

Je kunt je auto parkeren bij een van de vele parkeerplaatsen. Kijk goed waar “ Libre” bij staat. Het tarief is afhankelijk van het seizoen. Vanaf hier loop je naar het informatiecentrum waar je de gratis shuttlebus kunt pakken. Je kunt er ook voor kiezen naar de stad te wandelen. Je komt eerst langs restaurants, hotels en een uitzichtpunt. Die kun je ook op de terugweg meepakken. Je wordt afgezet vlak voor Le Mont Saint Michel. Maar wel ver genoeg ervan af om direct de hele stad op de foto te kunnen zetten.

Bij het betreden van de stad passeer je diverse mooie stadspoorten. Na een wandeling langs charmante middeleeuwse huisjes kom je bij trappen. Ga hier omhoog. Onze keuze was om rechtsaf te slaan en over de stadsmuren te lopen. Je kunt een prachtige rondgang over de stadsmuren maken. Dezelfde route kan ook tegen de klok in worden gevolgd, waarbij je eerst langs de abdij loopt.

Tickets Le Mont Saint Michel

Naast het wandelen door de stad is ook de abdij de bezoeken. Houdt er rekening mee dat deze wel bepaalde openingstijden heeft. Daarnaast zijn er verschillende musea die bezocht kunnen worden. Ook vanuit Parijs worden tours aangeboden naar Le Mont Saint Michel.

Parkeren Le Mont Saint Michel

De parkeerplaats ligt een stukje van de stad af. Het is niet mogelijk met de eigen auto tot aan de stad te rijden. Er rijdt een shuttlebus zeven dagen in de week, 24 uur per dag. Voor meer informatie zie de website van Le Mont Saint Michel. Maar je kunt ook vanaf de parkeerplaats er naar toe lopen.

Kindvriendelijkheid Le Mont Saint Michel

Le Mont Saint Michel kan prima met kinderen worden gedaan. Je loopt wel veel over trappen dus een buggy is geen aanrader.

Eten en drinken

Er zijn eetgelegenheden op de route met de shuttlebus. Daarnaast zijn er ook veel restaurants in Mont Saint Michel zelf. Die zagen er allemaal wel vol uit. Dus reserveren is wellicht wel nodig.

Kleding en schoenen

Geen bijzonderheden.