Nausicaá Boulogne-sur-mer | Grootste aquarium van Europa

Prachtig aquarium vlak aan de Belgische grens

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Nausicaá Boulogne-sur-mer | Grootste aquarium van Europa

In Boulogne-sur-mer in Frankrijk, niet heel ver van de Belgische kust, vind je Nausicaá. Dit is het grootste aquarium van Europa. Het is inderdaad ook super groot. Het aquarium is erg mooi opgezet en er is ontzettend veel te zien.

Het aquarium

Het meest indrukwekkend is de oceaan. Hier ligt een enorm waterbekken waar o.a. Manta roggen en haaien zwemmen. Deze kun je helemaal rond lopen en zelfs van boven bekijken. Daarnaast vind je in Nausicaá veel andere aquariums met zeedieren uit verschillende regio’s. Zo vind je zeedieren uit de Indische oceaan, Caribische zee, de Middellandse zee en ook de Noordzee. Er is een enorme diversiteit aan zeedieren van over de hele wereld. Sommige daarvan hadden wij nog nooit gezien. Hoogtepunt voor kinderen is het aaien van roggen in een bassin (mits deze er zin in hebben).

Niet alleen maar vissen

Nausicaa heeft naast zeedieren ook nog andere dieren. Zo zijn er gekko’s, kameleons, krokodillen en andere reptielen te zien. Ook zeeleeuwen en pinguïns zijn te bewonderen. Daarnaast zijn er overal schermen geplaatst waar films worden afgespeeld en je (interactief) informatie kunt opvragen. Een paar keer per dag is er een evenement, zoals voederen of een zeeleeuwen show.

Nadat je de entree door bent, zijn er drie verschillende ingangen naar de aquariums. Je komt iedere keer weer terug bij de centrale plek en kunt dan naar de volgende ruimte gaan. De meeste bezoekers beginnen bij de oceaan, maar dit is niet noodzakelijk. Reken voor een bezoek zeker vier uur.

Tickets

Kaartjes zijn beschikbaar zowel bij de kassa bij de hoofdingang als online. Het kan zijn dat er een rij staat. Als je liever niet in de rij wilt staan, is het aan te raden om ze van tevoren online te kopen, bijvoorbeeld via GetYourGuide.

Parkeren Nausicaá

Nausicaa vind je aan het strand van Boulogne-sur-mer. Er is een Q-park vlak bij Nausicaá: Parking Q-Park Nausicaa.

Adres: 86 Rue de Folkestone, 62200 Boulogne-sur-Mer, Frankrijk

Nausicaá, Boulevard Sainte-Beuve, Gambetta - Sainte-Beuve, Boulogne-sur-Mer, Pas-de-Calais, Hauts-de-France, Metropolitaans Frankrijk, 62200, Frankrijk

Kindvriendelijkheid Nausicaá

Het park is goed te bezoeken met kinderen. Nauscicaá is toegankelijk voor buggy’s en wandelwagens. Er zijn liften voor de verschillende verdiepingen. Ook zijn er verschoningsruimtes voor de allerkleinsten.

Eten en drinken

Er zijn drie eetgelegenheden in Nausicaá. Een restaurant op de de centrale plek. Een wat kleinere bij de pinguïns en een eetgelegenheid bij het bassin van de roggen.

Kleding en schoenen

Geen bijzonderheden. Er zijn kluisjes voor de jassen.

Omgeving

In de omgeving vind je de opaalkust. Dit is de kust tussen Calais en Boulogne sur-mer. Hier kun je leuke wandelingen maken. Dicht bij Boulogne sur-mer vind je “Grand site de deux cap” (Cap Griz nez en Cap Blanc Nez). Mooie kliffen en van Cap Blanc Nez kun je bij helder weer Engeland zien liggen. Ook het oude gedeelte van Boulogne-sur-mer is leuk om te zien. De oude stad is nog helemaal ommuurd en je kunt een mooie rondwandeling over de stadswallen maken. En natuurlijk kun je ook naar het strand.