Gruta do Carvao, lavagrot Ponta Delgada

Prachtige kleurrijke lavagrot Sao Miguel

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Gruta do Carvao, lavagrot Ponta Delgada

Aan de rand van Ponta Delgada vind je een hele mooie lavagrot, Gruta do Carvao. Dit is een hele bijzondere grot met mooie rotsformaties met verschillende kleuren. Sommige rotsformaties hebben aparte vormen, zoals de T-rex. De grot is nog niet heel lang open voor publiek. Vanaf het centrum van Ponta Delgada is het ongeveer een half uur lopen.

Gruta do Carvao is alleen te bezoeken met een gids. Er zijn twee soorten touren:

Korte tour

Bij deze tour ga je 200 meter door het meest toegankelijke deel de grot in. Dit duurt ongeveer 3 kwartier en is eenvoudig toegankelijk. Deze gaat meerdere keren per dag. Zeker in het hoogseizoen is het wel aan te raden om de tour van te voren te reserveren. Is dat niet gelukt kun je op goed geluk er naar toe gaan en dan hopen dat er nog plek is of dat er iemand niet op komt dagen.

Lange tour

Deze tour gaat 1000 meter de grot in. Dit is een stuk lastiger. Je gaat hier door stukken die onverlicht zijn en moet door ruimtes heen tijgeren. Ook moet je niet bang zijn om een kakkerlak tegen te komen als je aan het tijgeren bent. De tour duurt ongeveer 2 tot 3 uur. Deze tour moet gereserveerd worden. Informeer wanneer de tour beschikbaar is. Dit is afhankelijk van beschikbaarheid van gidsen.

Wij hebben zelf de korte tour gedaan en waren verrast door wat je op die 200 meter allemaal ziet. Prachtige rotsformaties in een heel mooi kleurenpallet.

Tickets

Tickets zijn alleen via telefoon en e-mail te reserveren.

Telefoon: +351 961 397 080

E-mail: grutadocarvao@amigosdosacores.pt

Meer informatie vind je op de website van Gruta do carvao.

Hoe kom je bij Gruta do Carvao?

Er is een parkeerplaats bij de grot. De grot ligt praktisch aan de snelweg. Dus het is met de auto makkelijk te bereiken.

Gruta do Carvão, 2ª Circular, Santa Clara, Ponta Delgada, Azoren, 9500-230, Portugal

Kindvriendelijkheid Gruta do Carvao

De korte tour is goed te doen met kinderen. De toegang is via een trap en de vloer is onregelmatig. Dus het is niet geschikt voor buggy’s of wandelwagens.

Eten en drinken

Er is bij de grot niets te verkrijgen. Het ligt echter bij Ponta Delgada, dus in de buurt is wel iets te vinden.

Kleding en schoenen

Korte tour: Het is in de grot wat koeler dan buiten. Neem een vestje of trui. Voor het wandelen door de grot zijn normale schoenen prima.

Lange tour: Een comfortabele broek, goede schoenen en een dun shirt met lange mouwen.