Ribeira dos Caldeiroes: Watervallen en Canyoning

Bewonder prachtige watervallen op São Miguel te voet of tijdens canyoning

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Ribeira dos Caldeiroes: Watervallen en Canyoning

In Nordeste op Sao Miguel ligt Parque Natural da Ribeira dos Caldeirões, de thuisbasis van enkele van de mooiste watervallen op São Miguel. Ribeira dos Caldeiroes staat ook bekend als een van de toplocaties voor canyoning op het eiland.

Watervallen park Ribeira dos Caldeiroes

Het park bestaat eigenlijk uit twee delen. Aan de ene kant van de weg prijkt de hoge waterval, dat wij als het hoogtepunt van het park beschouwen. Deze waterval is al vanaf de weg te bewonderen en behoort tot de mooiste op São Miguel. Zelfs in het hoogseizoen blijft deze waterval veel water geven. Het is mogelijk om tot aan de voet van de waterval te komen en van daaruit kun je over een prachtig wandelpad verder lopen naar een andere kleinere waterval. Helaas houdt het wandelpad daar op. Dit gebied, inclusief de waterval en het achterland, is het domein van canyoning tours.

Aan de overkant van de weg vind je een park met oude watermolens en een bescheiden waterval. In de watermolens is interessante informatie te vinden over de regio en São Miguel. Als je de tijd hebt, kun je hier nog even rond wandelen.

Canyoning Ribeira dos Caldeiroes

Ribeira dos Caldeirões staat samen met Salto de Cabrito bekend als dé bestemming voor canyoning liefhebbers. De canyoningtour doorkruist het regenwoud en volgt de loop van de bergstroom. Tijdens deze tocht kom je verschillende watervallen tegen waarvan je abseilt. Daarnaast glijd en spring je door het water. Voor gezinnen met kinderen zijn er ook tours beschikbaar.

De tours worden zeer positief beoordeeld, maar het is belangrijk te weten dat ze erg in trek zijn. Vooral tijdens het hoogseizoen is het onwaarschijnlijk dat je ter plaatse nog een plek kunt bemachtigen. Zorg er daarom voor dat je ruim van tevoren je tour boekt. Online zijn er een aantal aanbieders te vinden, vaak met de mogelijkheid om kort voor aanvang te annuleren. Zorg dat je op tijd jouw avontuur reserveert om teleurstelling te voorkomen.

Parkeren Ribeira dos Caldeiroes

Er zijn parkeerplaatsen bij het park. Dit zijn er echter niet veel. Zeker in het hoogseizoen zijn deze niet toereikend. Je kunt ook langs de weg parkeren op sommige stukken.

Parque Natural da Ribeira dos Caldeirões, Achada, Nordeste, Azoren, 9630-011, Portugal

Is Ribeira dos Caldeiroes kindvriendelijk?

Het gebied bij de hogere waterval is via een bospad bereikbaar. Hoewel dit pad geschikt is voor kinderen, is het niet toegankelijk voor buggy's. Het gedeelte van het park is toegankelijk via aangelegde paden en is over het algemeen goed begaanbaar. Dit deel kan zelfs met een buggy verkent worden, hoewel er enkele trappen op het parcours zijn.

Canyoning is beschikbaar voor kinderen vanaf zes jaar, maar de leeftijdsgrens kan variëren per specifieke tour. Het is raadzaam om de leeftijdsvereisten per tour te controleren alvorens te boeken.

Eten en drinken

In het park deel is een cafe waar je wat te eten en drinken kunt krijgen.

Kleding en schoenen

Voor het gedeelte bij de hogere waterval worden goede wandelschoenen sterk aanbevolen. Voor canyoning wordt per tour aangegeven welke persoonlijke spullen je dient mee te nemen.