Salto do Cabrito: waterval en canyoning Sao Miguel

Een van de beste zwem- en canyoning spots op Sao Miguel

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Salto do Cabrito: waterval en canyoning

Salto do Cabrito is een van de mooiere watervallen van Sao Miguel. Deze is ook makkelijk te bereiken. Het ligt vlak bij de energiecentrale en hier leidt een weg naar toe.

De Salto do Cabrito vind je vlak bij Caldeira Velha in de buurt van Ribeira Grande. Deze waterval is erg mooi, maar door de toegankelijkheid ook erg druk. Veel bezoekers komen hier om te zwemmen. Ook is het een populaire locatie voor canyoning. De kans dat er tijdens je bezoek wat mensen abseilen van de waterval is groot.

De waterval bezoeken

Er zijn meerdere parkeerplaatsen. Er is er een boven en vlak bij de waterval. De meeste kiezen voor de laatste.

De ingang van de waterval vind je aan de achterkant van de tweede parkeerplaats. Hier loop je langs de elektriciteitscentrale op en dan vind je de waterval. Start je vanaf de eerste parkeerplaats dan daal je de steile weg te voet af.

Circulaire wandeling vanaf Caldeira Velha

Er loopt ook een wandeling vanaf Caldeira Velha naar de Salto do Cabrito. Hier start je vanaf de parkeerplaats van Caldeira Velha en loop je over de weg, paden en ijzeren bruggen naar de waterval. Deze circulaire wandeling is 8,5 km en duurt ongeveer 2,5 uur. Wij hebben deze wandeling zelf niet gemaakt. Meer info vind je op deze website.

Canyoning Salto do Cabrito

Er zijn twee hotspots voor canyoning op Sao Miguel “Ribeira dos Caldeiros en Salto do Cabrito. Beide worden hoog beoordeeld. Salto do Cabrito is een veelzijdige canyoning-tour. Hier zwem, abseil en zipline je door de canyon. De hoogste afdaling is 16 meter. Let op: deze tour is geschikt voor avonturiers vanaf 13 jaar en ouder. Bekijk de aanbieders hier.

Onthoud dat voor excursies op Sao Miguel, waaronder canyoning, een grotere vraag dan aanbod is. Het is verstandig om vroeg te boeken voor alle avonturen op het eiland om teleurstelling te voorkomen. Dit geldt zeker voor het hoogseizoen.

Hoe kom je bij Salto do Cabrito?

Zoals al vermeld zijn er meerdere parkeerplaatsen. Neem vanaf de hoofdweg tussen Ribeira Grande en Caldeira Velha de afslag naar Salto do Cabrito. De eerste parkeerplaats vind je vrij snel. De tweede parkeerplaats vind je na het rijden van steile en smalle weg. Dus dit moet je wel durven. Ook na regenval is het wellicht aan te bevelen de eerste parkeerplaats te pakken. Het kan dan wat glad zijn op de steile weg.

Salto do Cabrito, Ribeira Grande (Conceição), Ribeira Grande, Azoren, 9600-533, Portugal

Is Salto do Cabrito kindvriendelijk?

De wandeling vanaf de parkeerplaats is kort. Houd er rekening mee dat de route niet geschikt is voor buggy's.

Voor canyoning geldt een minimale leeftijd van 13 jaar. De minimale leeftijd kan per tour varieren.

Eten en drinken

Er is geen eetgelegenheid vlak bij de waterval. Neem je eigen picknick mee.

Kleding en schoenen

Als je alleen de waterval bezoekt niet veel bijzonders. Wellicht goede schoenen als je een stuk gaat wandelen. Ga je wandelen dan zijn goede wandelschoenen aan te raden en ook zonnebrand.

Voor canyoning wordt dit aangegeven bij het boeken.

Andere bezienswaardigheden in de buurt

Salto do Cabrito ligt dicht bij andere bezienswaardigheden op Sao Miguel, zoals de warmwaterbronnen van Caldeira Velha en het kratermeer Lagoa do Fogo.