Sete Cidades | Mooiste uitzichten Sao Miguel Azoren

Bezoek de mooie kratermeren van Sete Cidades in het westen van Sao Miguel

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Verken de mooie uitzichtpunten op Sete Cidades op Sao Miguel, Azoren

Sete Cidades, gelegen op het prachtige eiland Sao Miguel in de Azoren, is een ware parel en een must-see bestemming voor iedere reiziger die Sao Miguel aandoet. De naam Sete Cidades verwijst naar een dorp dat midden in een vulkaankrater ligt. Het is echter niet het dorp maar de aangrenzende blauwe en groene meren die de show stelen.

Mooiste uitzichten van Sao Miguel

Een hoogtepunt van een bezoek aan Sete Cidades zijn de indrukwekkende uitzichtpunten die je een panoramisch zicht bieden op het blauwe en groene meer. Het uitzicht vanaf Miradouro de Boca de Inferno steekt met kop en schouders boven de rest uit en wordt vaak beschouwd als het mooiste uitzichtpunt op Sao Miguel. Hier kun je genieten van een verbluffend zicht op de meren, omringd door de kraterwanden.

Een andere prachtige plek om te bezoeken is Miradouro da Vista Rei. Ook hier heb je een mooi uitzicht op de meren.

Het is raadzaam om van tevoren de live webcams van SpotAzores.com te raadplegen om te controleren of de meren zichtbaar zijn. De meren zijn vaak omgeven door mist waardoor ze soms slechter te zien zijn. Je kunt ook de (gratis) app van Spot Azores downloaden. Wij hebben hier veel aan gehad.

Sete Cidades, Ponta Delgada, Azoren, Portugal

King's view, ER 8-1A, Sete Cidades, Ponta Delgada, Azoren, 9555-201, Portugal

Boca do Inferno Viewpoint, Canário - Sete Cidades, Santo António, Ponta Delgada, Azoren, 9555-201, Portugal

Ontdek Miradouro de Boca de Inferno

Miradouro de Boca de Inferno is gemakkelijk te bereiken en biedt verschillende parkeermogelijkheden, waaronder een groot parkeerterrein nabij Lagoa de Canario. Als dit vol is, zijn er nog diverse andere parkeerplaatsen langs de weg. Het wandelpad naar Boca de Inferno begint tegenover het grote parkeerterrein aan de overkant van de weg. Hier vind je een breed pad dat leidt naar het wandelpad van Boca de Inferno. Als je wilt, kun je afdalen naar Lagoa de Canario via een trap langs het brede wandelpad.

Aan het einde van het brede wandelpad bereik je het wandelpad naar het uitzichtpunt, waar je meteen wordt beloond met een prachtig uitzicht op het blauwe meer. Terwijl je stijgt naar het uitzichtpunt, kun je ook de kraterranden bewonderen. Naast het uitzichtpunt zijn er verschillende andere paden die je kunt volgen om de meren vanuit verschillende hoeken te bekijken, wat zeker de moeite waard is.

Ontdek Vista da Rei

Vista da Rei is een andere geweldige locatie om het betoverende landschap te bewonderen. Hier sta je op een lager gelegen platform en kun je beide meren aanschouwen. Er zijn verschillende parkeermogelijkheden, waarbij je de keuze hebt tussen kort parkeren dichtbij het platform (maximaal 20 minuten) en lang parkeren verder weg. Voor dit uitzichtpunt is 20 minuten ruimschoots voldoende. Het platform is slechts een korte wandeling verwijderd van de parkeerplaatsen.

Ontdek Sete Cidades

Ten slotte kun je het dorp Sete Cidades zelf verkennen. Er zijn parkeerplaatsen bij het groene meer en langs de weg richting het dorp. Hoewel het uitzicht van boven spectaculairder is, biedt een bezoek aan het dorp een kans om in de krater te staan en de omgeving van dichtbij te ervaren. Een leuke activiteit hier is het huren van een kajak of een SUP-board om over de meren te varen. Je hebt hier de keuze uit een huurtijd van 30 minuten of een uur.

Georganiseerde tours naar Sete Cidades

Ben je niet in het bezit van een auto of ga je liever georganiseerd. Er is een groot aanbod aan georganiseerde tours naar of bij Sete Cidades. Er worden onder andere eilandtours aangeboden in combinatie met Lagoa do Fogo vanuit bijvoorbeeld Ponta Delgada. Maar je kunt ook een buggy- of Quad tour doen. Een overzicht van deze tours vind je op GetYourGuide.

Is het bezoeken van Sete Cidades kindvriendelijk?

De wandeling naar Miradoura de Boca de inferno is voor kinderen prima te doen. Het is geen lange wandeling. Wel zit er een behoorlijk klim in.  Het is niet geschikt voor buggy’s of wandelwagens. Let wel op de afgronden. Vista da Rei en Sete Cidades is heel makkelijk te bewandelen en is geschikt voor buggy’s en wandelwagens.

Eten en drinken

Bij een van de parkeerplaatsen van Vista da Rei is de mogelijkheid om een snack te halen. In het dorp Sete Cidades zelf vind je een bar en restaurant. Deze kunnen druk zijn.

Kleding en schoenen

Voor Boca de Inferno zijn wandelschoenen aan te raden. Denk ook aan zonnebrand. Er is geen schaduw. Het kan koud zijn op dit uitzichtpunt. Wij waren er in augustus en hebben een trui aangetrokken. Voor Vista da Rei en Sete Cidades geen bijzonderheden.