Theeplantage Cha Gorreana op Sao Miguel

Ontdek de Oudste Theeplantage in Europa

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Theeplantage Cha Gorreana op Sao Miguel

De oudste theeplantage in Europa vind je op Sao Miguel. Cha Gorreana bestaat al sinds 1883. Deze historische attractie op Sao Miguel trekt jaarlijks vele bezoekers, wat soms voor drukte kan zorgen. De theeplantage is vrij uniek in Europa en leuk om te ervaren. Je kunt de theeplantage zelf of met een gids bezoeken.

Museum en shop/café Cha Gorreana

Verken het productieproces in het gebouw, waar je de machines kunt bewonderen die de thee verwerken, van het oogsten tot het verzamelen in zakken. Je doorloopt de ruimtes vrij snel. Vervolgens betreed je de shop/café ruimte, waar je kunt genieten van gratis thee en eventueel een broodje of gebakje erbij kopen. Daarnaast zijn hier natuurlijk verschillende soorten thee en andere souvenirs te koop.

Ontspannende Wandeling door de Theeplantage

Buiten vind je een uitgestrekte theeplantage. Hier zie je verschillende enorme theevelden aangelegd op glooiende hellingen. je kunt deze theevelden via aangelegde paden verkennen.

Een gemarkeerde wandelroute loopt door de theeplantage. Deze heeft een lengte van 3,4 kilometer en een geschatte wandeltijd van ongeveer anderhalf uur. Het startpunt bevindt zich aan de overkant van de weg en is gemakkelijk te vinden dankzij de geel-rode bordjes. Het pad begint met een stevige klim, vooral in fel zonlicht kan dit wat inspannend zijn. Als je eenmaal boven bent, voert de wandeling door een mooi stukje bos en dan weer de plantages terug naar het hoofdgebouw.

Hoe kom je bij Cha Gorreana?

Met de auto

Cha Gorreana is goed te bereiken met een huurauto. Het ligt direct aan de doorgaande weg tussen Ribeira Grande en Nordeste. Er is een redelijk groot parkeerterrein bij het museum. Je vind er een voor het museum en er is een naast het museum. Als daar geen plaats is, rij dan nog iets verder door naar de onverharde parkeerplaats.

Met een eilandtour

Ontdek Cha Gorreana als onderdeel van verschillende eilandtours, vaak in combinatie met een bezoek aan het nabijgelegen Furnas. Dit is de ideale optie als je geen eigen auto hebt of de voorkeur geeft aan georganiseerd reizen.

Cha Gorreana Tea Factory, 304, EN 1-1A, Maia, Ribeira Grande, Azoren, 9625-304, Portugal

Is Cha Gorreana kindvriendelijk?

Een bezoek aan Cha Gorreana kan prima met kinderen. De wandeling kan door de klim en eventuele hitte wel zwaar voor ze zijn. De route is niet buggy prof.

Eten en drinken

In het museumcafé zijn broodjes en gebakjes te koop.

Kleding en schoenen

Als je besluit te gaan wandelen, zijn wandelschoenen wel aan te raden. Je kunt wegglijden op de zanderige grond.