Vliegen naar Sao Miguel | luchthavens en rechtstreekse vluchten

Sao Miguel ligt midden in de Atlantische oceaan ver van het vasteland. Het is daarom alleen met het vliegtuig te bereiken. Hieronder vind je informatie en tips over vliegen naar Sao Miguel.

Vliegvelden op Sao Miguel

Er is één vliegveld op Sao Miguel, namelijk Ponta Delgada (PDL). Officieel heet het vliegveld Luchthaven João Paulo II. Het vliegveld ligt op ongeveer 15 minuten rijden van het centrum van Ponta Delgada. Het is een klein vliegveld met één landingsbaan.

(Rechtstreekse) vluchten naar Sao Miguel

Gedurende het hoogseizoen zijn er rechtstreekse vluchten vanuit Nederland naar Sao Miguel beschikbaar vanaf Amsterdam via Transavia en Tui. Deze vluchten vinden echter slechts enkele dagen per week plaats. Tui biedt ook rechtstreekse vluchten aan vanaf Brussel naar Sao Miguel, maar ook hier is het aanbod niet dagelijks. De vlucht duurt ongeveer 4,5 uur.

Een goed alternatief is met Tap air te vliegen vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf. Je hebt dan wel een overstap in Lissabon. Tap air vliegt meerdere keren per dag naar Sao Miguel. Let wel op de overstaptijden. Plan deze niet te kort.

Vlucht boeken naar Sao Miguel

De beste manier om te zoeken naar de beste vlucht is te starten bij een vergelijkingssite. Zij vergelijken de ticketprijzen van verschillende aanbieders. Wij maken zelf vaak gebruik van de vergelijkingssites Skyscanner.nl en/of Momondo. Je kunt vervolgens je vlucht boeken door het selecteren van de aanbieder naar keuze op de vergelijkingssite of naar de website van de betreffende aanbieder/luchtvaartmaatschappij zelf te gaan.

Auto huren op luchthaven Ponta Delgada

Je auto kun je direct op een kantoor bij de luchthaven ophalen. Wij hebben ervoor gekozen de auto vooraf in Nederland te huren (volledig verzekerd, geen eigen risico). Maatschappijen die dat aanbieden zijn:

Meer informatie over auto huur vind je in onze blog: Waar auto huren Sao Miguel?.

Tips vliegen naar Sao Miguel

  • Kijk bij het vergelijken altijd of bagage inclusief is en hoeveel kilo je mee kunt nemen. Sommige maatschappijen brengen dit apart in rekening. Daarnaast stelt iedere maatschappij andere eisen aan de handbagage.
  • Overschrijd het bagage gewicht niet. De meeste maatschappijen zijn heel erg streng op het gewicht van een koffer.

Lees ook onze andere blogs over Sao Miguel