Waar auto huren Sao Miguel Azoren? | Tips en informatie

Als je van plan bent om veel te ontdekken op Sao Miguel, is het aan te raden om een auto te huren. Hoewel er bussen beschikbaar zijn, zijn deze niet altijd beschikbaar gedurende de hele dag en dekken ze niet alle bestemmingen. Reizen met het openbaar vervoer kan aanzienlijk meer tijd in beslag nemen, en zelfs Ponta Delgada is 's middags moeilijk bereikbaar met de bus. Maar hoe kies je een verhuurbedrijf? Naast de prijs moet je ook letten op de voorwaarden. Dit uitzoeken kan een lastige en tijdrovende klus zijn. Waar moet je op letten bij het huren van een auto op Sao Miguel?

Rijden op Sao Miguel

Het wegennet op Sao Miguel is uitstekend ontwikkeld. Ze vormen een goed doorgaand netwerk, waardoor je met gemak de meeste bestemmingen op het eiland kunt bereiken met je huurauto. Hoewel er op sommige plekken in de bergen S-bochten voorkomen, zijn de wegen over het algemeen breed en goed geasfalteerd. We hebben slechts twee keer ervaren dat de weg naar een bezienswaardigheid wat steiler en smaller was. Dat was bij Salto do Cabrito en Ponta da Ferraria. Hier worden echter ook parkeermogelijkheden aangeboden boven de steile afdaling. Je wandelt dan naar beneden. De overige bezienswaardigheden zijn goed te bereiken.

Waar moet je rekening mee houden bij autohuur?

Hieronder een checklist waar je rekening mee moet houden al je een auto huurt:

 • De hoogte van het eigen risico bij schade, sommige bedrijven hanteren een eigen risico van € 3.500 of hoger;
 • De hoogte van het bedrag bij aansprakelijkheidsschade (WA);
 • Is de auto casco allround verzekerd;
 • Zijn de banden, bodem en glas meeverzekerd;
 • Zijn sleepkosten meeverzekerd;
 • Is diefstal altijd meeverzekerd;
 • Extra kosten voor extra bestuurder;
 • De leeftijd en de kilometerstand van de auto die ze aanbieden;
 • Zijn de kilometers ongelimiteerd (je wilt geen kosten per kilometer betalen);
 • Volle tank bij wegrijden en weer inleveren;
 • Moet de auto gewassen en gezogen worden;
 • Minimale leeftijd of minimale tijd bezit rijbewijs.

Ophalen en terugbrengen

Uiteraard moet je tijdens het ophalen en terugbrengen ook goed blijven opletten. Controleer in ieder geval altijd of de auto schade heeft en dat ze dit hebben aangetekend op het huurcontract. Als ze dit niet willen maak dan foto’s. Daarnaast is het verstandig de banden en het reservewiel te controleren en te kijken of alle elektronica werkt. Controleer bij het inleveren ook altijd de rekening en laat je niet afschepen met de "kosten vallen wel mee".

Kinderzitjes, maxi-cosi en navigatiesysteem

Kinderzitjes kun je bij een autoverhuur maatschappij reserveren. Geef dit bij je reservering aan. Verhuurmaatschappijen berekenen hier echter wel een flink bedrag voor. Daarnaast kan het helaas gebeuren dat kinderzitjes ter plekke toch niet beschikbaar zijn. Ook de kwaliteit van het kinderzitje is niet altijd even goed. Als je zeker wilt zijn van een goed kinderzitje, neem dan je eigen kinderzitje mee. Deze zijn eenvoudig in te checken bij een vlucht en worden gezien als kinderspullen. Ze zijn dus meestal gratis mee te nemen. Check dit bij je vliegmaatschappij. Je hebt dan een goed kinderzitje en het is ook een stuk goedkoper. Doe er wel iets omheen. Dan wordt het niet smerig en blijft het een geheel.

Ook het bijboeken van een navigatiesysteem kan de verhuurprijs fors doen stijgen.  Als je zelf in het bezit bent van een navigatiesysteem en de kaart van het land zit erin, neem deze dan ook zelf mee. Of je gebruikt Google Maps als je over genoeg data beschikt.

Waar Auto huren Sao Miguel?

Het huren van een auto kan op Sao Miguel zelf. Er is dan wel een kans dat de gewenste auto al verhuurd is en dat je genoegen moet nemen met een andere of duurdere auto. In het hoogseizoen kan het zijn dat alles auto's al verhuurd zijn. De vraag is groter dan het aanbod. Daarnaast is het altijd lastig ter plekke uit te vinden wat er nu precies verzekerd is en wat het eigen risico is. Wij hebben er daarom voor gekozen om onze auto van te voren te boeken. Het van tevoren regelen van een huurauto heeft als voordelen dat je de gewenste auto huurt, dat je in het Nederlands alles kunt afspreken en alle voorwaarden in het Nederlands kunt controleren. Wij kiezen altijd voor een volledige verzekering zonder eigen risico. Het zou zonde zijn als de vakantie verpest wordt door een schade aan de auto. Bedrijven die deze vorm van autohuur aanbieden zijn:

Sunny Cars

Sunny Cars biedt autohuur zonder zorgen. Ze bieden een uitgebreide All in dekking (zelfs banden, glas en bodem). Daarnaast betalen zij het eigen risico bij schade terug. Sunny Cars is niet de verhuurder zelf. Via Sunny Cars huur je bij erkende maatschappijen (zoals Enterprise, Sixt, Hertz, etc.). Bij welke maatschappij je huurt is afhankelijk van de auto die je selecteert. Gratis annuleren kan tot een uur voor huuraanvang. Wij hebben goede ervaringen met Sunny Cars autoverhuur en huren meestal hier onze auto.

TUI Cars

TUI Cars is nog wat korter actief op de Nederlandse markt. De huurauto's zijn vrijwel altijd inclusief een all-in verzekering zonder eigen risico (check dit nog wel even). De dekking is iets minder uitgebreid dan bij Sunny Cars. Sleepkosten zijn bijvoorbeeld hier niet meeverzekerd. En bij schade worden administratiekosten in rekening gebracht. Via Tui cars huur je bij erkende maatschappijen (zoals Enterprise, Hertz en Sixt, etc.). Bij Tui Cars kun je standaard gratis annuleren tot 24 uur van te voren. Ook met TUI Cars hebben we goede ervaringen.