Walvissen en dolfijnen spotten op Sao Miguel Azoren

Spot de verschillende dolfijn- en walvissoorten in de wateren rond Sao Miguel

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Walvissen en dolfijnen spotten Sao Miguel Azoren

De Azoren zijn bekend vanwege hun grote populatie walvissen en dolfijnen. Bepaalde soorten zijn hier het hele jaar door aanwezig, zoals de potvis, gewone dolfijn, gestreepte dolfijn en de tuimelaar. Anderen passeren jaarlijks, zoals de imposante blauwe vinvis. Wat je precies te zien krijgt, hangt sterk af van het seizoen waarin je de eilanden bezoekt. Bijvoorbeeld, de blauwe vinvis verschijnt vaak in het voorjaar. De kans om de permanente bewoners te spotten is groter dan de migrerende dieren. Over het algemeen wordt de zomer beschouwd als het ideale seizoen voor het spotten van walvissen en dolfijnen, voornamelijk vanwege het gunstige weer.

Op verschillende locaties zijn diverse touraanbieders te vinden die excursies voor het spotten van walvissen en dolfijnen organiseren. Deze organisaties maken gebruik van ervaren spotters op het vasteland. Uitgerust met hoogwaardige verrekijkers staan zij op verschillende strategische plekken over het eiland verspreid. Wat deze spotters waarnemen, is wat de deelnemers over het algemeen te zien krijgen.

Onze ervaring walvissen en dolfijnen spotten

Onze excursie werd verzorgd door Futurismo, gevestigd in Ponta Delgada. Deze gerenommeerde organisatie behoort tot de meest gewaardeerde bedrijven op Sao Miguel. Je hebt de optie om het water op te gaan met een kleine zodiac speedboot of met een ruime catamaran. Op de catamaran word je minder snel ziek. De tour wordt geleid door een marinebioloog, die tevens betrokken is bij onderzoeksactiviteiten op Sao Miguel.

We hebben een leuke ervaring gehad tijdens onze excursie. Tijdens de tocht konden we de gewone dolfijn, tuimelaar en potvis bewonderen. De gewone dolfijnen kwamen nieuwsgierig dicht bij onze boot, en zelfs een jonge potvis naderde ons vaartuig. Daar hadden we veel geluk mee. Hoewel er tours zijn waarbij meer dan drie verschillende soorten worden gespot, is het altijd afwachten wat je te zien krijgt. Het aantal waargenomen dieren kan variëren, afhankelijk van wat zich op die specifieke dag laat zien. Vaak spelen de weercondities ook mee. Tijdens het hoogseizoen zijn tours op Sao Miguel vaak snel volgeboekt. Daarom raden we aan niet tot het laatste moment te wachten met het boeken van een tour.

Parkeren haven Ponta Delgada

Wij hebben geparkeerd in de ondergrondse parkeergarage (Parking Avenida) aan de boulevard van Ponta Delgada. Dit is een fijne parkeerplaats vlak bij de haven.

Avenida Infante Dom Henrique, Ponta Delgada (São José), Ponta Delgada, Azoren, 9504-514, Portugal

Is walvis en dolfijnen spotten Sao Miguel kindvriendelijk?

Met kleine kinderen is het het veiligst om met de catamaran te gaan. Deze boot is groter. De minimum leeftijd voor een zodiac is 8.

Eten en drinken

In de haven van Ponta Delgada vind je diverse restaurantjes.

Kleding en schoenen

Smeer je goed in. Ga je met de Zodiac zorg dan dat je een trui of iets bij je hebt. De trui hadden wij overigens niet nodig.