Wat te zien en te doen in Ponta Delgada Sao Miguel Azoren?

Ontdek Ponta Delgada, de ideale uitvalbasis voor een vakantie op Sao Miguel

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Ponta Delgada, de hoofdstad van Sao Miguel

Ponta Delgada is de hoofdstad van Sao Miguel. Het is ook een hele leuke stad en naar onze mening ook de mooiste stad van Sao Miguel. Het is ook een goede uitvalbasis voor excursies en er vinden vaak evenementen plaats. Ponta Delgada heeft ook mooie stranden, zoals Praia do Populo al zitten die wel iets buiten het centrum van de stad.

Het stadscentrum

In het oude centrum vind je diverse mooie oude koloniale gebouwen. Een goede start om de stad te ontdekken is het plein waar je ook de poort “Portas da Cidade” vind. Daarachter vind je ook een mooie kerk Igreja Matriz De São Sebastião“. Daar omheen zijn allemaal leuke straatjes met leuke winkeltjes.

Loop vervolgens een stuk langs de boulevard naar Forte de São Brás. Dit is ook een leuk stadsdeel van Ponta Delgada met mooie gebouwen.

De belangrijkste bezienswaardigheden zijn:

  1. Portas da Cidade (Stadspoorten): Deze historische poorten zijn een uitstekend startpunt voor het verkennen van de stad.
  2. Fort São Brás: Dit historische fort is gebouwd in de 16e eeuw en ligt aan de boulevard.
  3. Museu Carlos Machado (Carlos Machado Museum): In het Carlos Machado Museum vind je tentoonstellingen van natuurhistorie tot hedendaagse kunst.
  4. Igreja Matriz de São Sebastião (São Sebastião-kerk): De barokke São Sebastião-kerk is de mooiste kerk van Ponta Delgada.
  5. Largo da Matriz: Een charmant plein omgeven door historische gebouwen. Hier ligt ook de Igreja Matriz de São Sebastião.
  6. Mercado da Graça (Graça-markt): In deze overdekte markt vind je lokale producten.

De Ananas plantage

Erg leuk om te bezoeken is de ananas plantage. Deze ligt ongeveer 20 minuten lopen vanaf het centrum. Als je de poort door bent, kun je eerst even kijken bij de plantage. De entree is gratis. Er zijn twee kassen geopend. Daarnaast staat er een tent waar de hele cyclus van de ananas wordt uitgelegd. Het echt leuke gedeelte vind je bij het restaurant. Als je gaat zitten krijg je een kleine proeverij. Dit is gratis. Daarnaast kun je allerlei ananas gerechten en dranken bestellen. Ook is er winkel waar je verschillende ananas producten kunt kopen.

Gruta do Carvao

Aan de andere kant van Ponta Delgada vind je de Gruta do Carvao. Dit is een hele mooie lavagrot. Zeker de moeite waard om te bezoeken. We hebben hier een apart blog over geschreven.

Jardim Botânico António Borges

Ben je een liefhebber van Botanische tuinen. Midden in de stad ligt Jardim Botânico António Borges. Hier vind je vegetatie uit alle continenten.

Stranden

De mooiste stranden van Ponta Delgada vind je in de richting van Sao Roque. Hier liggen er meerdere naast elkaar.

  • Praia de São Roque
  • Praia das Milicias
  • Praia do Pópulo

Het zijn allemaal mooie stranden met een fantastische ligging. Onze accommodatie zat vlak bij Praia do Pópulo. Daar hebben we ook genoten van het eten in Sunset Beach.

Excursies Ponta Delgada

Ponta Delgada is een ideale uitvalbasis. Er worden diverse excursies aangeboden vanuit Ponta Delgada:

Tip: boek op tijd. Zeker in het hoogseizoen. Er is minder aanbod dan vraag.

Evenementen

Tijdens ons verblijf was het evenement White Ocean (eerste zaterdag van augustus). Erg leuk. Overal optredens, de stad versiert met allemaal zeedieren die ook nog verlicht worden en iedereen in het wit gekleed. Er zijn vaker evenementen in Ponta Delgada. Ook met kerst is er van alles te doen. Een up to date kalender is helaas niet beschikbaar. Informeer ter plaatse.

Parkeren Ponta Delgada

Een fijne parkeerplaats is de ondergrondse parkeerplaats bij de boulevard. Hier rijd je zo in en uit. Deze is ook fijn als je een excursie hebt geboekt. Er zijn ook parkeerplaatsen aan de kant van de weg bij de boulevard.

Kom je vanaf de snelweg en vind je het niet erg om een stuk te lopen naar het centrum dan heb je een gratis parkeerplaats bij de Mall waar je ook de Continente vindt. We bedoelen dan de parkeerplaats aan de achterkant en niet de parkeergarage.

In de stad zelf vind je ook nog diverse mogelijkheden om te parkeren, zoals bij de botanische tuin.

Beco Jardim António Borges, Ponta Delgada (São José), Ponta Delgada, Azoren, 9500-250, Portugal

Continente, Rua da Juventude, Ponta Delgada (São José), Ponta Delgada, Azoren, 9500-211, Portugal

Avenida Infante Dom Henrique, Ponta Delgada (São José), Ponta Delgada, Azoren, 9504-514, Portugal

Is Ponta Delgada kindvriendelijk?

Hier gelden geen bijzonderheden. Ook met een buggy is Ponta Delgada prima te bezoeken.

Eten en drinken

In Ponta Delgada zijn veel restaurants en bars te vinden. Een aantal restaurants zijn heel erg populair. Wil je zeker zijn van je plek dan is reserveren wel handig. Doen ze niet aan reserveren zorg dan dat je voor openingstijd voor het restaurant staat. Je moet anders lang wachten. Er is echter altijd wel een restaurant te vinden waar nog wel plek is.

Kleding en schoenen

Geen bijzonderheden