Zwemmen met Dolfijnen Sao Miguel Azoren | Wildlife Sao Miguel

Bekijk snorkelend wilde dolfijnen in hun natuurlijke habitat

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Zwemmen met dolfijnen Sao Miguel Azoren

Een van de meest gave dingen om te doen in Sao Miguel is zwemmen met dolfijnen. In dit geval is dit niet in een bassin waar de dolfijnen in gevangenschap leven, maar in de oceaan. Er is geen garantie dat het ook daadwerkelijk lukt, maar rond Sao Miguel zijn veel dolfijnen.

Verwacht niet dat je een half uur aan een stuk met een groep bij de dolfijnen kunt zwemmen. Dit is meer het observeren van de dolfijnen in hun natuurlijke omgeving. Je mag niet spetteren en je moet rustig het water in glijden. Er worden per keer maar een beperkt aantal mensen (in ons geval 2) bij de dolfijnen gelaten. Daarna is het de beurt aan de anderen.

De boot vaart naar een geschikte afzetplek waar de dolfijnen vermoedelijk langs komen. Daar wordt er tegen je gezegd dat je het water in kan. Je moet direct naar beneden kijken. Je ziet de dolfijnen zwemmen, spelen en wellicht hoor je ze ook. Het is super gaaf om de dieren in hun natuurlijke habitat te zien. Als je geluk hebt, komen ze iets dichter bij. De dolfijnen zijn onderweg, dus je ziet ze niet heel lang. Je kan wel vaak meer dan een keer het water in. Daarnaast heb je natuurlijk ook het zicht vanaf de boot. Ze zijn heel dicht bij en zwemmen vaak ook onder de boot door. Tip: neem wel reistabletten in. De kans is anders groot dat je zeeziek wordt.

Tour boeken

Deze tour is te boeken via o.a. Picos de Aventura. Engelstalige mensen aan boord. Die proberen deze tour onvergetelijk te maken. Deze vertrekt vanaf de haven in Ponta Delgada. Er kunnen per tour niet heel veel passagiers mee (8 per tour). De vraag is groter dan het aanbod. Vroeg boeken (zeker in het hoogseizoen) is aan te raden. Wij hebben zelf in februari de tour voor augustus geboekt.  Hier geld des te eerder des te beter. Je kunt vaak gratis annuleren tot 24 uur van te voren (check de annuleringsvoorwaarden).

Parkeren haven Ponta Delgada

Wij hebben geparkeerd in de ondergrondse parkeergarage (Parking Avenida) aan de boulevard van Ponta Delgada. Dit is een fijne parkeerplaats vlak bij de haven.

Avenida Infante Dom Henrique, Ponta Delgada (São José), Ponta Delgada, Azoren, 9504-514, Portugal