Bezienswaardigheden Spaanse Pyreneeën | Wat te zien en te doen?

In Noord Spanje vind je de Spaanse Pyreneeën. Niet alleen de Pyreneeën zijn mooi, maar ook het gebied daarvoor, de Pre-Pyreneeën. Je vind hier een groot aantal natuurparken, zoals Ordessa Y Monte perido, Bardenas Reales en de Sierra de Guarra. De natuur is heel divers. Er zijn watervallen, kloven, een woestijn en prachtige keteldalen. Je kunt hier prachtig wandelen. Daarnaast zijn er ook allerlei activiteiten te doen, zoals raften, kajakken, canyoning en klimmen.

Ook de dorpjes en stadjes zijn mooi. Een aantal heeft nog een middeleeuwse kern. Eten kun je in de Spaanse Pyreneeën ook erg goed. De prijzen liggen lager dan in Nederland en het is vrijwel overal erg goed. De Spaanse Pyreneeën liggen aan de goed kant van de bergen. Hier is het vaker droog en warm dan aan de Franse kant. Vanaf het voorjaar kun je daarom dit gebied al goed bezoeken. Het is een hele leuke en diverse vakantiebestemming. Hieronder beschrijven we de bezienswaardigheden en activiteiten in de Spaanse Pyreneeën die wij hebben gedaan. Voor een uitgebreide beschrijving klik dan op de foto of de link.

Bezienswaardigheden Spaanse Pyreneeën | Wat te zien en te doen?

Congost de Mont Rebei | Pasarales de Montfalco

Congost de Mont-Rebei is een van de mooiste kloven van Spanje en ligt op de grens van Catalonië en de provincie Aragon in Noord Spanje. Het is niet bekend alleen vanwege de kloof, maar ook vanwege de hangbruggen en de Pasarales de Montfalco (Catwalk) die je hier kunt lopen. Het overtrof onze verwachtingen. De kloof is al super mooi. De hangbruggen die veren en de tegen de steile wand gebouwde trappen van de catwalk geven een extra dimensie aan deze wandeling.

Lees het hele artikel over Congost de Mont Rebei

Ruta Cola de Caballo

Ruta Cola de Caballo  staat bekend als de mooiste wandeling in de Spaanse Pyreneeën. Deze wandeling van 17 km voert inderdaad van hoogtepunt naar hoogtepunt. Het is een van de mooiste wandelingen die we ooit in Europa hebben gemaakt. De route voert langs verschillende watervallen naar een keteldal met de Cola de Caballo waterval. Heen en terug is het ongeveer 6 tot 7 uur lopen.

Lees het hele artikel over Ruta Cola de Caballo

Raften Esera rivier

Raften in de Spaanse Pyreneeën kan op meerdere plekken. Een van de beste plekken is de Esera rivier. Je stapt dan op de boot in het plaatsje Campo en vaart dan de rivier af. Er worden zowel familie rafting als rafting trips aangeboden. Het voordeel van het raften op deze rivier is dat het water uit het stuwmeer komt. De rivieren stonden redelijk droog, maar deze dus niet.

Lees het hele artikel over Raften Esera rivier

Mallos de Riglos

De Mallos de Riglos vind je in pre-Pyreneeën in de buurt van de stad Huesca. Dit zijn enorme bergwanden die stijl omhoog staan. Het is van afstand al fantastisch om te zien. Je kunt er een mooie wandeling doorheen maken. Daarnaast is het een hotspot voor klimmers. De wandeling is erg mooi. Je krijgt steeds weer een nieuw zicht op de rotsformaties. Daarnaast is dit ook een van de beste spots voor het zien van vale gieren.

Lees het hele artikel over Mallos de Riglos

Bardenas Reales

De Bardenas reales is de grootste semi-woestijn van Europa. Het ligt in het Noorden van Spanje in Navarra. Je vind hier spectaculaire landschappen. De rotsformaties zien eruit zoals in westernfilms. Sterker nog, ze worden hier vaak opgenomen. Ook scenes van Game of Thrones zijn hier opgenomen. Het is verstandig om je trip te beginnen bij het infocentrum van Bardenas Reales. Zij geven informatie over de route.

Lees het hele artikel over Bardenas Reales

Sierra de Guara | Alquezar, Mascun canyon en Canyoning

De Sierra de Guara is een prachtig natuurpark in de provincie Huesca Aragon Spanje. Het is een onderdeel van de Spaanse Pre-Pyreneeën. Er is ontzettend veel te doen. Zo heb je het leuke middeleeuwse dorp Alquezar. Kun je er op verschillende plekken canyoningen en herbergt het prachtige natuur, waaronder de Mascun canyon en de Pasarales de Rio Vero.

Lees het hele artikel over Sierra de guara

Ainsa

Het middeleeuwse dorp Ainsa ligt in de Spaanse Pyreneeën. Dit is wat ons betreft het allermooiste dorp van de Spaanse Pyreneeën. Ainsa wordt door veel bezoekers ook als uitvalbasis gebruikt vanwege de centrale ligging. Hoogtepunt is de Plaza Mayor, een groot plein. De straten de Calle Mayor en de Calle de Santa Cruz zijn zeer bezienswaardig. Daarnaast is er ook nog een fort en kun je er heerlijk eten.

Lees het hele artikel over Ainsa