Mallos de Riglos | Mooie wandeling Huesca Aragon

Wandelen door prachtige rotsformaties in de Spaanse Pre-Pyreneeën

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Mallos de Riglos | Mooie wandeling Huesca Aragon

De Mallos de Riglos vind je in pre-Pyreneeën in de buurt van de stad Huesca. Dit zijn enorme bergwanden die stijl omhoog staan. Het is van afstand al fantastisch om te zien.

Je kunt er een mooie wandeling doorheen maken. Daarnaast is het een hotspot voor klimmers. Wij beschrijven de wandeling die start in Las Penas de Riglos.

Wandelen Mallos de Riglos

De wandeling start vlak voor de plaats Las Penas de Riglos. Hier is een grote parkeerplaats (betaald) en vanaf daar loop je het dorp in. Je hebt dan de keuze hoe je de route gaat lopen. Je komt bij een splitsing en hier wordt de wandeling aangegeven. Als je de pijlen volgt, loopt je de route tegen de klok in. Je stijgt dan minder hard maar bent wel het grootste deel van de wandeling aan het klimmen. Je kunt hem ook andersom lopen. Je krijgt dan een steile klim en loopt vervolgens de rest van de weg naar beneden.

De wandeling is erg mooi. Je krijgt steeds weer een nieuw zicht op de rotsformaties. Daarnaast is dit ook een van de beste spots voor het zien van vale gieren. Je ziet ze steeds voorbij vliegen. Bij het steile gedeelte zie je ze ook op de nesten zitten. De wandeling is ongeveer 5,4 kilometer lang en duurt 2,5 uur. Het is wel een flinke klim. Ga niet te laat op pad. Het kan behoorlijk warm zijn.

Mallos de Riglos staat ook bekend als klimparadijs. Tijdens de wandeling zul je diverse klimmers aan het werk zien. Wil je iets meer spanning tijdens de wandeling door de Mallos de Riglos dan kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld deze Via Ferrata. Deze tour is geschikt voor beginners (12 jaar minimum leeftijd) en duurt 1,5 uur. 

Uitzichtpunten Mallos de Riglos

Een van de mooiste uitzichten heb je als je richting Las Penas de Riglos rijdt, gewoon vanaf de weg. Helaas zijn hier geen parkeerplaatsen. Een ander mooi uitzichtpunt is Mirador de los Buitres. Hier kun je naar toe rijden. Vanuit Penas de Riglos kost dit tot nog wel behoorlijk wat tijd vanwege de bergweg er naar toe. Er is ook een Mirador Mallos de Riglos. Deze ligt aan de weg in de richting van Jaca. Hier is een kleine parkeerplaats waar je de Mallos vanaf de zijkant ziet.

Parkeren Mallos de Riglos

Vlak voor het dorp is een grote parkeerplaats. Hier moet je wel voor betalen. In het hoogseizoen kan deze alsnog snel vollopen.

Mallos de Riglos, Calle San Martín, Riglos, Las Peñas de Riglos, Hoya de Huesca / Plana de Uesca, Huesca, Aragon, 22808, Spanje

Is Mallos de Riglos kindvriendelijk?

De wandeling is niet geschikt voor buggy’s. Het is door de stijging een pittige wandeling en je loopt soms langs een afgrond op.

Eten en drinken

Aan het begin van het dorp vind je een bar waar je goed kunt eten.

Kleding en schoenen

Wandelschoenen zijn aan te raden. Je loopt over rotspad. Ook zonnebrand is een must.