Raften Spaanse Pyreneeën | Raften op de Esera rivier Huesca Aragon

Heerlijk raften in de Spaanse Pyreneeën

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Raften Spaanse Pyreneeën | Raften op de Esera rivier

Raften in de Spaanse Pyreneeën kan op meerdere plekken. Een van de beste plekken is de Esera rivier. Je stapt dan op de boot in het plaatsje Campo en vaart dan de rivier af. Er worden zowel familie rafting als rafting trips aangeboden.

Het voordeel van het raften op deze rivier is dat het water uit het stuwmeer komt. De rivieren stonden redelijk droog, maar deze dus niet. Als de elektriciteitscentrale gaat draaien, loopt de rivier vol en kun je heerlijk genieten van het kolkende water. Je staat aan de oever te wachten tot de rivier vol stroomt.

Het 1e uur van de rafting tour gaat over voornamelijk rapids 2 en soms 3 (op een schaal van 5). De stroomversnellingen volgen elkaar in rap tempo op. Dit is het deel dat ook door families met kinderen gedaan mag worden. De leeftijdsgrens is 16. Dit is wettelijk geregeld dus daar mogen ze niet van afwijken. Boek je de rafting tour dan komt er nog een half uur bij en doe je het rapids 3 en 4 gedeelte erbij. Kinderen onder de 16 mogen dit 2e deel dus niet doen.

Wij hebben gekozen voor deze tour via Manawa.

We zaten in het laagseizoen (begin mei) en het was niet druk. Er werd rustig de tijd genomen en de tour was fantastisch. Er zijn kleedkamers en douches. De instructeur maakte er een leuke en mooie tocht van. Hij deed de tour in Engels en Spaans.

Naast de Esera rivier kun je ook raften op de Ara rivier bij Torla en de Gallego rivier bij Murillo de Gallego.

Parkeren raften Esera rivier/Campo

Er zijn wat parkeerplaatsen bij de aanbieder en in het plaatsje Campo. Campo is niet zo groot dus aan de weg is niet zo veel parkeerplaats.

Is raften Spaanse Pyreneeën kindvriendelijk?

Er zit een leeftijdslimiet op raften en ze moeten in het bezit zijn van een zwemdiploma. Als ouder teken je een overeenkomst dat als er iets gebeurt de aanbieder niet aansprakelijk is. Ook voor je kinderen. Het blijft een actiesport en er kan natuurlijk altijd wat gebeuren. Belangrijk om daarom goed naar de veiligheidsinstructies te luisteren en op te volgen. Tijdens onze tour hebben we ons geen moment onveilig gevoeld.

Eten en drinken

In Campo zijn een paar restaurants en er is een supermarkt.

Kleding en schoenen

Je hebt een zwembroek nodig en een handdoek. De rest wordt geleverd door de aanbieder (zwemsuite, vest en schoenen). En zonnebrand is ook geen overbodige luxe.