Bezienswaardigheden Zuid Tirol Dolomieten | Wat te zien en te doen?

Zuid Tirol in de dolomieten Italië is een van de mooiste Alpenregio's van Europa. En over het algemeen is het weer hier ook beter dan in andere Alpenregio's. Het biedt een bijzonder divers landschap. Je kunt prachtig langs de bergtoppen wandelen, er zijn heel veel watervallen, avontuurlijke tours zoals canyoning, raften en mountainbiken worden hier veel aangeboden. Daarnaast zijn er ook nog mooie kloven en canyons. En dat in combinatie met leuke middeleeuwse stadjes en zwemmeren, maakt het een hele leuke vakantiebestemming. Hieronder beschrijven we de bezienswaardigheden en activiteiten in Zuid Tirol Dolomieten die wij hebben gedaan. Voor een uitgebreide beschrijving klik dan op de foto of de link.

Bezienswaardigheden Zuid Tirol Dolomieten | Wat te zien en te doen?

Raften Noce rivier Val Di Sole

De Noce rivier ligt in de Dolomieten en is één van de beste rivieren voor een rafting tour in Europa. Als je raften echt wil ervaren dan is dit “the place to be”. De Noce rivier stelt zeker niet teleur. Wat een heerlijke trip is dit. Van begin tot einde stroomversnellingen; het is één grote wildwaterbaan. Hulp krijgen we van een uitstekende gids die ons langs de rotsen loodst en aanwijzingen geeft.

Lees het hele artikel over Raften Noce rivier Val Di Sole

Drei Zinnen

De Drei Zinnen (Tre cime di Lavaredo in het Italiaans) zijn de bekendste toppen van de Dolomieten. Het is naar onze mening de mooiste bergwandeling die je kunt maken in de Dolomieten. De populariteit zorgt er wel voor dat het hier ook wat drukker is. Veel bezoekers houden het bij de wandeling naar het uitzichtplatform. Dat is inderdaad erg mooi, maar je ziet meer als je rondwandelt.

Lees het hele artikel over Drei Zinnen

Kajakken en wandelen Rio Novella kloven

Vlak bij het plaatsje Ramallo in Vall di Non Trentino liggen de Rio Novella kloven. Deze behoren tot de mooiste kloven van de Dolomieten die je op verschillende manieren kunt ontdekken. Het meest bijzondere is het kajakken door metershoge kloven. Ook kun je door de kloof wandelen. Kajakken is een hele leuke en bijzondere manier om de kloven te ontdekken. Ook de wandeling is prachtig.

Lees het hele artikel over Rio Novella kloven

Geo Parc Bletterbach | Bletterblach schlucht

Weg van het massatoerisme ligt GEO parc Bletterbach (Unesco werelderfgoed). Hier vind je een hele mooie grote canyon. De wandeling door de schlucht start bij het bezoekerscentrum in Aldino/Aldein. Vanaf het bezoekerscentrum daal je af naar de canyon. Je loopt vervolgens over de rivierbedding door de canyon heen. Er is geen aangelegd pad door de rivierbedding heen, dus je mag zelf bepalen hoe je hier doorheen loopt.

Lees het hele artikel over Geo Parc Bletterbach

Gilfenklamm

Een nog wat minder bekende attractie in Zuid Tirol is de Gilfenklamm. Je vind deze in Stanghe, vlakbij Sterzing/Vipiteno. De kloof is uitgesleten in marmer.  De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De kloof is alleen in het zomerseizoen geopend. Het bovenste gedeelte is erg mooi. Hier heeft het water een mooie smalle kloof uitgesleten en het water buldert er doorheen. Hier vind je ook de Cascate de Stanghe.

Lees het hele artikel over Gilfenklamm

Varone waterval

Vlak bij het Gardameer in Varone ligt Parco Grotta Cascata del Varone. Varone ligt praktisch tegen het toeristische dorp Riva del Garda aan. De Varone waterval is prachtig. Hij valt van boven in een kloof en valt bijna 100 meter naar beneden. Het is ook een heel toegankelijke waterval. Je hoeft er niet ver voor te wandelen of te klimmen om hem te zien. Zoals de naam al aangeeft, ligt deze waterval in een park.

Lees het hele artikel over Varone waterval

Aardpiramiden van Segonzano

Vlak bij het plaatsje Segonzano in Val di Cembra vind je de aardpiramiden van Segonzano. Door erosie en regen zijn pilaren gevormd die eruit zien als piramiden. Veel van deze pilaren hebben nog een rotsblok bovenop de top zitten wat het tot een heel apart fenomeen maakt. Deze pilaren zijn ook hoger omdat het rotsblok ze beschermd tegen verdere erosie. Het is geen lange wandeling. In 1 tot 1,5 uur ben je rond.

Lees het hele artikel over de aardpiramiden van Segonzano

Seceda

Seceda biedt uitzicht op een van de mooiste en bekendste bergtoppen van de Dolomieten. Het maakt deel uit van het Puez-Geisler natuurpark. Het uitzicht op de hanekam spitsen van het Puez-Geisler gebergte maken dit tot een van de meest gefotografeerde spots. Je komt met de kabelbaan boven aan op 2.500 meter hoogte. Hier heb je de keuze. Ga je alleen naar het uitzichtpunt of doe je een (rond)wandeling.

Lees het hele artikel over Seceda