Aardpiramiden van Segonzano | Dolomieten Trentino

Mooie natuurlijke bezienswaardigheid vlak bij de stad Trento

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Aardpiramiden van Segonzano | Dolomieten Trentino

Vlak bij het plaatsje Segonzano in Val di Cembra vind je de aardpiramiden van Segonzano. Door erosie en regen zijn pilaren gevormd die eruit zien als piramiden. Veel van deze pilaren hebben nog een rotsblok bovenop de top zitten wat het tot een heel apart fenomeen maakt. Deze pilaren zijn ook hoger omdat het rotsblok ze beschermd tegen verdere erosie.

Segonzano is niet de enige plaats in Zuid Tirol waar je aardpiramiden vind. Vlak bij Perca dicht bij de Oostenrijkse grens vind je ze bijvoorbeeld ook. De piramiden van Segonzano is wel een van de grotere sites en is makkelijk toegankelijk.

Wandelend langs de aardpiramiden van Segonzano

De aardpiramiden van Segonzano bestaan uit drie clusters. Deze liggen steeds hoger op de berg. De wandeling erna toe voert dan ook steeds omhoog. Groep 1 ligt het dichtste bij, maar er wordt afgeraden om daar naar toe te lopen vanwege de steilheid van het pad. Je ziet ze wel liggen op weg naar cluster 2.

Cluster twee is de groep waar je het dichts bij kan komen. Je ziet het cluster al liggen bij de start van de wandeling naar boven. Je komt bij een uitzichtplatform vanwaar je ze van heel dicht bij kunt bekijken.

Cluster 3 is het best te bekijken vanaf het uitzichtplatform voordat je de klim maakt naar het uitzichtplatform naar cluster 2. Deze kun je het beste bezoeken voordat je doorloopt naar cluster 2 aangezien je vanuit cluster 2 door naar boven loopt. Je kunt nog wat dichter bij de aardpiramides van cluster 3 komen door verder naar boven te lopen. Je vind nog wat uitzichtplatformen waar je zicht hebt op (een deel) de piramiden van cluster 3. Maar het eerste uitzicht is het beste.

Je volgt dezelfde route weer terug naar beneden.

Het is een stevige klim naar boven. Het is echter geen lange wandeling. In 1 tot 1,5 uur ben je weer terug.

Parkeren aardpiramiden van Segonzano

Er zijn twee parkeerplaatsen vlak bij de aardpiramiden. Ze zijn niet heel groot. Dus de kans bestaat dat je elders moet parkeren.

Segonzano, Comunità della Valle di Cembra, Provincia di Trento, Trentino-Zuid-Tirol, 38047, Italië

Zijn de aardpiramiden van Segonzano kindvriendelijk?

De wandeling is te doen met kinderen. Vanwege het klimmen kan het wel zwaar voor ze zijn. Het is niet toegankelijk voor buggy’s en wandelwagens. Een buik- of rugdrager voor de kleintjes is een betere optie.

Eten en drinken

Vlak bij de entree kun je wat te eten en drinken krijgen. Tip: bestel de borrelplank met kaas en vleeswaren. Deze is erg uitgebreid en lekker.

Kleding en schoenen

Je loopt over rotspad. Wandelschoenen zijn daarom wel aan te raden. Er is niet overal schaduw, dus zorg voor zonnebrand.