Drei Zinnen | Tre Cime di Lavaredo | Mooiste bergwandeling Dolomieten

Wandelen langs de mooiste toppen van de dolomieten

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Drei Zinnen | Tre Cime di Lavaredo | Mooiste bergwandeling Dolomieten

De Drei Zinnen (Tre cime di Lavaredo in het Italiaans) zijn de bekendste toppen van de Dolomieten. Het is naar onze mening de mooiste bergwandeling die je kunt maken in de Dolomieten. De populariteit zorgt er wel voor dat het hier ook wat drukker is.

Om bij de toppen te komen hoef je niet met een kabelbaan omhoog. Je kunt doorrijden (tol) naar een parkeerplaats vanwaar je omhoog kunt lopen of een rondwandeling kan maken. De parkeerplaats zit wel snel vol en dan is een bus omhoog het alternatief. De tol was ten tijde van ons bezoek € 35,-. Een bus ticket koste € 4,- p.p. enkele weg. Daar komen de kosten voor parkeren nog bovenop (€ 14 voor een dag ticket).

Veel bezoekers houden het bij de wandeling naar het uitzichtplatform. Dat is inderdaad erg mooi, maar je ziet meer als je rondwandelt. Daarnaast scheelt dit ook in de drukte. Niet iedereen maakt de rondwandeling.

Rondwandeling drei zinnen

Wij kozen ervoor de wandeling om de Drei zinnen te maken. Deze is ongeveer 7 km lang en je doet er ongeveer drie uur over (inclusief pauze en foto's). Deze kun je twee kanten op maken. Je kunt starten bij het uitzichtpunt en dan eromheen lopen of vanaf de parkeerplaats het wandelpad volgen en dan eindigen bij het uitzichtpunt.

Wij hebben voor deze laatste optie gekozen. Aan het einde van de parkeerplaats zie je het begin van een wandelpad. Je hebt hier meteen prachtig uitzicht op de toppen tegenover. Deze kun je volgen tot je bij een uitzichtplatform komt. Je kijkt hier uit op andere toppen van de dolomieten. Niet alleen de Drei Zinnen zijn bezienswaardig, maar alle toppen waar je hier zicht op hebt zijn mooi. Misschien nog wel mooier dan de Drie Zinnen zelf. Ze hebben allemaal mooie vormen en dit maakt het afwijkend van wat je normaliter in Europa ziet.

Vanaf het uitzichtplatform volg je de weg rechts naar beneden. Uiteindelijk kom je op een alm terecht, waar je uitzicht hebt op verschillende toppen en de Drei Zinnen. Volg daarna bij de Manga Langalm hütte de weg die rechts naar het uitzichtplatform gaat. Anders loop je een flink eind om.

Uiteindelijk kom je uit bij het uitzichtpunt en kun je vanaf daar teruglopen naar de parkeerplaats. Wij hebben onze wandeling in Komoot opgeslagen. De link vind je hier.

Parkeren drei zinnen

Je kunt dus parkeren in de buurt van de eerste berghut “Rifugio Auronzo”. Als je in google maps Drei zinnen ingeeft, word je naar de parkeerplaats boven geleid.

Als je vroeg bent dan heb je kans dat je hier nog een parkeerplaats vindt. Over het algemeen wordt half tien aangehouden. Daarna moet je wachten tot er mensen vertrekken. Er wordt onderaan de weg aangegeven of de parkeerplaats vol zit. Je kunt er dan voor kiezen je auto beneden te parkeren en de bus te pakken. En anders dus in de rij te gaan staan voor de parkeerplaats naar boven.

Is de Drei zinnen wandeling kindvriendelijk?

Voor de rondwandeling is wel wat conditie vereist. Kinderen die makkelijk wandelen zullen dit geen probleem vinden. Daarnaast loop je soms langs afgronden op.

Naar het uitzichtpunt loopt een aangelegd pad over kiezeltjes. Dit is voor iedereen te doen al is het wel een flinke klim. Een wandelwagen is een optie, maar dan moet je die wel omhoog duwen. En het is behoorlijk steil.

Eten en drinken

Je vind diverse hutten gedurende de wandeling waar je wat te eten en drinken kunt krijgen.

Kleding en schoenen

De drei zinnen liggen op ongeveer 2.500 meter hoogte. De temperatuur is er dus lager dan in het dal. Afhankelijk van het seizoen is dus warme kleding wel aan te raden. Als je gaat rondwandelen zijn goede wandelschoenen een must. Naar het uitzichtpunt kun je een aangelegd pad volgen, maar ook hier zijn goede schoenen aan te raden.

Lees ook andere artikelen over Zuid Tirol/Dolomieten.

Uitzicht vanaf Seceda Dolomieten

Seceda | Uitzicht op mooiste bergtop Dolomieten

Wandelen in Puez-Geisler natuurpark Dolomieten Onze waardering: Klik ...
Verder Lezen
Piramiden van Segonzano

Aardpiramiden van Segonzano | Dolomieten Trentino

Mooie natuurlijke bezienswaardigheid vlak bij de stad Trento ...
Verder Lezen
Varone waterval

Varone waterval | Parco Grotta Cascata del Varone

Prachtige waterval vlakbij de Noordelijke kant van het ...
Verder Lezen
Gilfenklamm Stanghe

Gilfenklamm | Mooie kloof Dolomieten

Wandel omhoog door een van de mooiste kloven ...
Verder Lezen
Bletterbach schlucht Dolomieten

Geo Parc Bletterbach | Bletterbach schlucht Dolomieten

Wandelen door een prachtige canyon via de rivierbedding ...
Verder Lezen
Kajakken kloof Dolomieten

Kajakken en wandelen in Rio Novella kloven | Trentino Dolomieten

Ontdek een van de mooiste kloven van Trentino ...
Verder Lezen