Gilfenklamm | Mooie kloof Dolomieten

Wandel omhoog door een van de mooiste kloven van de Dolomieten

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Gilfenklamm | Mooie kloof Dolomieten

Een nog wat minder bekende attractie in Zuid Tirol is de Gilfenklamm. Je vind deze in Stanghe, vlakbij Sterzing/Vipiteno. De kloof is uitgesleten in marmer. Je ziet ook tijdens de wandeling stukken marmer liggen. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De kloof is alleen in het zomerseizoen geopend. Meer informatie hierover vind je op deze website.

Er is een grote parkeerplaats vlak bij de voetbalvelden. Vanaf daar loop je in vijf minuten naar de toegangspoort waar je entree moet betalen. Het duurt best wel een tijd voor de kloof echt mooi wordt. Je loopt omhoog en ziet wat stroomversnellingen. Het bovenste gedeelte is erg mooi. Hier heeft het water een mooie smalle kloof uitgesleten en het water buldert er doorheen. Hier vind je ook de Cascate de Stanghe, een waterval met een valhoogte van 15 meter. De waterval is echter niet het hoogtepunt. Dat zijn de vele cascades in combinatie met de kloofwanden.

De kloof is ook vanaf bovenaf te bezoeken vanaf Jaufensteg. De meeste bezoeken de kloof vanuit Stanghe.

Parkeren Gilfenklamm

Er is een grote parkeerplaats bij de voetbalvelden. Vanaf daar is het een klein stukje lopen naar de toegang. Dichterbij parkeren kan ook, maar dit is maar een kleine parkeerplaats. Dus meestal vol.

Is Gilfenklamm kindvriendelijk?

De wandeling is geschikt voor kinderen die redelijk kunnen klimmen. Er moet veel geklommen worden. Buggy’s zijn geen optie. Voor de hele kleine kinderen is een buik- of rugdrager aan te raden.

Eten en drinken

Aan het einde van de wandeling (Jaufensteg) vind je een restaurant. Ook in het centrum van Stanghe zijn diverse restaurants.

Kleding en schoenen

Goede wandelschoenen zijn aan te raden. Je loopt grotendeels op rotspad.