Raften op de Noce rivier Val Di Sole | Beste raften in Dolomieten Zuid Tirol

Raften op de kolkende Noce rivier. Ook mogelijk om te raften met kinderen.

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Raften op de Noce rivier Val Di Sole | Beste raften in Dolomieten Zuid Tirol

De Noce rivier ligt in de Dolomieten en is één van de beste rivieren voor een rafting tour in Europa. Als je raften echt wil ervaren dan is dit “the place to be”. We hadden al eerder een rafting tour gemaakt in Zuid Tirol, maar daar miste we het kolkende water. Dat wilde we nu wel, maar het moest wel toegankelijk zijn voor onze kinderen.

We kozen voor deze tour via Manawa door Ursus Adventures vanuit Cusiano (Val di Sole). Deze was niet te duur en geschikt voor kinderen. De Noce rivier stelt zeker niet teleur. Wat een heerlijke trip is dit. Van begin tot einde stroomversnellingen; het is één grote wildwaterbaan. Hulp krijgen we van een uitstekende gids die ons langs de rotsen loodst en aanwijzingen geeft. Van het koude water hebben we geen last. Vanuit de organisator hebben we goede pakken gekregen die ons warm houden. De tour is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. Dat betekent niet dat er alleen maar gezinnen meedoen. Er zijn ook genoeg volwassenen zonder kinderen van de partij.

Na afloop bestaat er de mogelijkheid om foto’s en film te kopen. De gids heeft een actiecamera op zijn helm waarmee hij opnames maakt en vanaf de kant worden foto’s gemaakt. Je kunt de foto’s eerst bekijken voordat je een besluit neemt of je ze wil aanschaffen.

Er is een kluis aanwezig waar je je spullen kwijt kunt (kosten € 2,-). Daarnaast zijn er kleedkamers en toiletten. Zorg dat je ongeveer 30-40 minuten voor de tour aanwezig bent. Anders wordt het haasten.

Hoe zwaar is raften op de Noce rivier?

Raften kent vijf levels (1-5). 1 is het laagst. Deze rafting tocht is ingeschaald als Level 3-4. De kinderen worden op het “white water” (Level 4) gedeelte wel even uit de boot gehaald en met de bus wat verderop gereden. Dat geeft de ouders de gelegenheid om dit niveau te ervaren. Wij en de kinderen hebben genoten van de tocht.

Als je wilt raften in Zuid Tirol is het dus zeker de moeite waard om dat hier in Val di Sole te doen. Je krijgt dan een super gave rafting ervaring. Val di Sole is ook goed te bereiken vanuit veel andere plekken. Riva del Garda, Trente en Bolzano liggen op minder dan twee uur rijden.

Welke aanbieders voor raften op de Noce rivier zijn er?

Aanbieders van rafting tours zijn:

Tours ook geschikt voor gezinnen:

Kun je goed parkeren bij een Rafting tour

De meeste aanbieders hebben een eigen parkeerterrein (meestal gratis). In de boeking wordt de exacte plaats aangegeven. Ursus adventures beschikt over een groot gratis parkeerterrein.

Is de familie rafting tour kindvriendelijk?

De tour is goed te doen met kinderen. Een zwemdiploma is wel vereist en de minimum leeftijd is 5/6 jaar. Onze kinderen (8 en 11) hadden veel plezier. Bij het wildste stuk werden ze uit de boot gehaald en verderop weer bij de boot afgezet. Dit doet overigens niet iedere aanbieder. Het blijft een actiesport en er kan natuurlijk altijd wat gebeuren. Belangrijk om daarom goed naar de veiligheidsinstructies te luisteren en op te volgen. Tijdens onze tour hebben we ons geen moment onveilig gevoeld.

Niet alle aanbieders/tours nemen kinderen mee. De minimum leeftijd is bepalend.

Eten en drinken

Of er iets te eten of drinken is, is afhankelijk van de locatie van de aanbieder. Bij Ursus adventures is een bar waar je wat snacks en drinken kunt krijgen.

Kleding en schoenen

Waterschoenen zijn fijn om aan te hebben. Anders (wandel)schoenen. Slippers kun je kwijt raken tijdens het raften. En natuurlijk zwemkleding. Voor de rest wordt gezorgd.

Lees ook onze andere artikelen over Zuid Tirol/Dolomieten

Uitzicht vanaf Seceda Dolomieten

Seceda | Uitzicht op mooiste bergtop Dolomieten

Wandelen in Puez-Geisler natuurpark Dolomieten Onze waardering: Klik ...
Verder Lezen
Piramiden van Segonzano

Aardpiramiden van Segonzano | Dolomieten Trentino

Mooie natuurlijke bezienswaardigheid vlak bij de stad Trento ...
Verder Lezen
Varone waterval

Varone waterval | Parco Grotta Cascata del Varone

Prachtige waterval vlakbij de Noordelijke kant van het ...
Verder Lezen
Gilfenklamm Stanghe

Gilfenklamm | Mooie kloof Dolomieten

Wandel omhoog door een van de mooiste kloven ...
Verder Lezen
Bletterbach schlucht Dolomieten

Geo Parc Bletterbach | Bletterbach schlucht Dolomieten

Wandelen door een prachtige canyon via de rivierbedding ...
Verder Lezen
Kajakken kloof Dolomieten

Kajakken en wandelen in Rio Novella kloven | Trentino Dolomieten

Ontdek een van de mooiste kloven van Trentino ...
Verder Lezen