Varone waterval | Parco Grotta Cascata del Varone

Prachtige waterval vlakbij de Noordelijke kant van het Gardameer

Onze waardering:

Klik op foto voor grotere weergave

Varone waterval | Parco Grotta Cascata del Varone

Vlak bij het Gardameer in Varone ligt Parco Grotta Cascata del Varone. Varone ligt praktisch tegen het toeristische dorp Riva del Garda aan. De Varone waterval is prachtig. Hij valt van boven in een kloof en valt bijna 100 meter naar beneden. Het is ook een heel toegankelijke waterval. Je hoeft er niet ver voor te wandelen of te klimmen om hem te zien. Zoals de naam al aangeeft, ligt deze waterval in een park. De wandelpaden naar de waterval zijn volledig aangelegd. Langs de wandelpaden vind je de netjes aangelegde botanische tuin. Liefhebbers van avontuurlijke wandelpaden komen hier minder aan hun trekken.

Als je de entree (betaald) door bent, vind je links al meteen een platform met uitzicht op een kleinere waterval. Vervolgens kun je doorlopen naar de kleine grot waar je het onderste deel van de waterval kunt zien. Hier zie je duidelijk ook de kloof waar de waterval deel van uit maakt.

Het absolute hoogtepunt is het bovenste gedeelte, “de grote grot”. Hier zie je waterval van boven naar beneden vallen. Ontzettend mooi. Het water komt met een enorme kracht naar beneden. De kleuren die door de lichtval vrijkomen zijn erg mooi. Door de kracht waarmee het de grot in dendert, stuift de waterval wel. Heerlijk verfrissend op hete dagen.

Door de ligging vlak bij het Garda meer en de laagdrempeligheid van de wandeling is dit een populaire attractie. Met name in de middag kan het hier erg druk worden. Er kunnen rijen voor de entree ontstaan. Prijzen en openingstijden vind je op de website van het park.

Parkeren Varone waterval

Er is een parkeerplaats vlak voor de entree. Deze is klein en het is er lastig wegrijden. Je kunt beter de parkeerplaats iets verderop aan de andere kant van de weg gebruiken. Deze is groter en overzichtelijker. Je kunt ook vanuit Riva del Garda er naar toe wandelen. Maar dan moet je wel ongeveer 45 minuten omhoog lopen vanaf het centrum.

Cascate Varone, Località le Foci, Frapporta, Gavazzo, Tenno, Comunità Alto Garda e Ledro, Provincia di Trento, Trentino-Zuid-Tirol, 38066, Italië

Is de Varone waterval kindvriendelijk?

De Varone waterval is prima met kinderen te bezoeken. Er zijn geen bijzonderheden. Er moeten wat trappen beklommen worden. Buggy’s zou kunnen, maar voor het bovenste deel moet je wel een brede trap op.

Eten en drinken

Er is een snackbar aanwezig waar je wat te eten en drinken kunt krijgen.

Kleding en schoenen

Geen bijzonderheden.