Overnachten en accommodaties Bonaire

Overnachten en accommodaties Bonaire

Bonaire is een klein eiland en eigenlijk liggen alle vakantieaccommodaties wel in de buurt van de bezienswaardigheden en activiteiten. Alleen in het oudste plaatsje op Bonaire, Rincón, zijn niet of nauwelijks vakantiewoningen. Aangezien Bonaire geen openbaar vervoer heeft, huurt vrijwel iedereen een auto. De uitvalbasis is daarom voornamelijk afhankelijk van wat je op Bonaire wilt doen.

Bonaire wordt voornamelijk bezocht als snorkel- en duikbestemming. De laatste jaren komt Bonaire ook steeds meer in trek bij andere watersporters, zoals kiteboarders, sportvissers en zeilers. Het populairst in deze categorie is toch wel het windsurfen en het kiteboarden.

Lac Bay/Sorobon

Windsurfers en strandgangers zullen het liefst bij Sorobon/Lac Bay in de buurt willen zitten. Dit is het grootste en mooiste strand van Bonaire. Ook heb je hier de meest ideale omstandigheden om te surfen. Lac Bay is ingesloten door een barrièrerif waardoor het water heel rustig en ondiep (1,25 meter) is. De baai wordt omsloten door de mangrovebossen.  Er zijn ook veel strandtenten die ligbedden verhuren.  Met een auto ben je ook zo aan de andere kant van Bonaire.

De bekendste accommodaties bij Lac Bay zijn Wanapa resort en Sorobon Beach Resort . Er zijn aan deze kant ook enkele low-budget faciliteiten, zoals het Surf Hostel Bonaire.

Kralendijk centrum

Kralendijk is de hoofdstad van Bonaire. Hoofdstad moet je hier niet al te letterlijk nemen. Het is niet al te groot. Toch vind je hier wel de meeste restaurants, supermarkten en winkeltjes en het is ook de uitvalbasis voor excursies naar Klein Bonaire. Iets buiten het centrum liggen ook de grote supermarkten. Er zijn diverse accommodaties beschikbaar in het centrum. Goed beoordeeld en betaalbaar zijn Dormio Bonaire Village en Terramar Luxury Apartments.

Belnem en Sabal Palm Kralendijk

Belnem en Sabal Palm zijn rustig gelegen wat luxere wijken van Kralendijk die ten zuiden van het vliegveld liggen. Deze liggen dicht bij de zee. Ze liggen centraal op Bonaire waardoor je relatief snel op de plaats van bestemming bent. Hier zijn verschillende appartementen te huur. Deze uitvalbases worden in verband met de centrale ligging door zowel duikers, snorkelaars, strandliefhebbers als kitesurfers gebruikt.

Kiteboarden gebeurt in de regel bij het voor duikers afgeschermde strand Atlantis (in de volksmond ook Kite Beach genaamd). Omdat dit plekje aan de rustige zuidwestkant van Bonaire ligt, gaan de geoefende kiters hier ook wat verder de zee op en gaan sommigen zelfs helemaal tot Klein Bonaire.

Wij hebben zelf een heel prettig verblijf gehad in Windsock appartementen in Belnem.  Deze appartementen hebben een zwembad en een privéstrand.

Hato Kralendijk

Noordelijk van Kralendijk ligt de wijk Hato . Deze wijk ligt dicht bij de zee. Je rijdt vanaf hier makkelijk naar de mooiste duik- en snorkelplekken van Bonaire. Hier kun je appartementen en “townhouses” huren. Populair zijn  Captains Don's habitat en Hamlet Oasis.

Aanbieders accommodaties Bonaire

Inclusief vlucht

De specialist op Bonaire is Tui. Zij vliegen ook zelf op Bonaire. De accommodaties worden aangeboden inclusief vlucht.

Exclusief vlucht

Booking.com en Trivago zijn de grootste aanbieders van hotels, appartementen en resorts in Bonaire. Onze favoriet voor wat betreft vakantiehuisjes is HomeAway. Zij hebben het grootste aanbod aan vakantiehuizen in Bonaire.

Lees ook onze andere artikelen over Bonaire

Accommodaties Bonaire

Overnachten en accommodaties Bonaire

Overnachten en accommodaties Bonaire Bonaire is een klein ...
Verder Lezen
vliegtuig

Vliegen naar Bonaire

Bonaire heeft één luchthaven: Flamingo airport Bonaire. Deze ...
Verder Lezen
Bonaire - auto huren

Waar auto huren Bonaire? | Tips en informatie

In Bonaire is geen openbaar vervoer. Om van ...
Verder Lezen
Bonaire Washington Slagbaai national Park

Washington Slagbaai National Park

Flamingo’s en leguanen spotten in een prachtig natuurpark ...
Verder Lezen
Bonaire - Snorkelen Bonaire

Snorkelen Bonaire

De mooiste snorkelplekken op Bonaire die vanaf de ...
Verder Lezen
Bonaire Slavenhuisjes

Bezienswaardigheden Bonaire

Veel toeristen komen voor de mooie onderwaterwereld van ...
Verder Lezen