Overnachten en accommodaties Corsica

Overnachtingsplaatsen, stranden en accommodaties Corsica

Corsica is een populair toeristisch eiland. Dat is ook terug te zien in het aanbod aan accommodaties in Corsica. Deze vind je vooral in de kustgebieden, maar ook in de steden en dorpen is er altijd wel accommodatie te vinden.

Het grootste deel van het eiland is een combinatie van mooie stranden en prachtige natuur en cultuur. Waar je gaat zitten is afhankelijk van wat je wilt doen (actief en/of strand), wat voor accommodatie je zoekt en hoeveel rust je wilt hebben. Op deze pagina vind je een aantal plaatsen die als uitvalsbasis kunnen dienen in de regio Piana in het westen van Corsica en in het kustgebied rondom Bonifacio in het zuiden van Corsica. Dit zijn de regio’s die wij zelf bezocht hebben. Onderaan de pagina beschrijven we een aantal aanbieders van accommodaties in Corsica.  

Overnachten in Corsica

Wij zijn zelf in de regio Piana (West Corsica) en Porto Vecchio (Zuid Corsica) geweest. Hieronder vind je een beschrijving van plaatsen die in deze regio's als overnachtingsplaats kunnen dienen.

Westkust Corsica

Calanches de Piana - Westkust Corsica

De westkust van Corsica is vooral een natuurbestemming, maar biedt ook veel mooie stranden en kleine authentieke dorpen. Deze regio is met name bekend om de Unesco-sites de Calanches van Piana en Scandola. Dit zijn echte "must sees" als je in Corsica bent. Daarnaast kun je naar hartenlust wandelen in de prachtige, ruige natuur. Ook zijn er goede zandstranden. Al zijn het er niet zoveel als in het zuiden en oosten van Corsica. Let bij de keuze voor de uitvalbasis goed op wat je wilt doen. De wegen in dit gebied zijn bochtig en je haalt daardoor geen hoge snelheden. De gemiddelde snelheid is zo'n 50 km/per uur.

Porto

Porto is een echte toeristenplaats. Het zit boordevol restaurants, hotels, souvenirwinkels en cafés. Het is een levendig badplaatsje, maar niet erg Corsicaans. Porto heeft ook de dichtstbijzijnde vertrekhaven voor excursies naar Scandola. Vrijwel alle bezienswaardigheden in de regio zijn vanaf Porto goed te bereiken. Porto heeft ook een klein aquarium, wat bij slecht weer de kinderen even bezig kan houden. Verwacht er echter niet te veel van.

Porto ligt direct aan zee en heeft een keienstrand. Dit is niet het mooiste strand van Corsica. Bij hoge golven is het niet mogelijk om te zwemmen in de zee bij Porto. Het is dan te gevaarlijk. Een alternatief is dan het wat zuidelijker gelegen zandstrand Plage d’Arone. Dit zandstrand ligt op ongeveer een half uur rijden van Porto. Het is een mooi strand in een rustige baai.  

Piana

Als je wat rustiger wilt zitten, is Piana een leuk dorpje om te verblijven. Piana heeft nog wat oude huizen en heeft typisch Corsicaanse winkeltjes. Er zijn wat faciliteiten zoals bars, restaurants, een supermarkt, een groentewinkel en een bakker/slagerij. Piana is een goede uitvalsbasis voor alle bezienswaardigheden in de regio.

Het dichtstbijzijnde strand is Plage d’Arone. Dit is een van de mooiste zandstranden van deze kust. Het ligt mooi beschut in een baai. Plage d’Arone is ongeveer 20 minuten rijden vanaf Piana. De route ernaartoe is erg mooi. Je kijkt uit over het schiereiland Scandola. Accommodaties in Piana worden niet door heel veel aanbieders aangeboden. De meeste kans heb je bij HomeAway en Booking.com.

Cargese

Cargese is een leuke toeristenplaats. Het ligt tussen Ajaccio en Piana en is van origine een Grieks dorp. Cargese heeft alle voorzieningen zoals restaurants, terrasjes en supermarkten. Om deze redenen is het een populaire vakantieplaats. Je moet iets verder rijden naar de top bezienswaardigheden. Maar dit is nog steeds goed te doen. Ook vanuit Cargese worden boottochten naar Scandola georganiseerd.

Cargese ligt direct aan zee en wordt omringd door meerdere mooie zandstranden, waaronder:

  • Plage de Menasina
  • Plage de Stagnoli
  • Plage de Pero
  • Plage de Chiuni

Deze stranden zijn niet allemaal op loopafstand. Voor een aantal heb je een auto nodig.

Zuid Corsica

Bonifacio - Zuid Corsica

Het Zuiden van Corsica heeft eigenlijk alles voor de vakantieganger. Je vindt hier de mooiste stranden, leuke steden, een bergachtig achterland en eilandjes voor de kust (zie ook onze bezienswaardigheden pagina). Dit heeft wel als kanttekening dat dit ook een van de populairste regio's van Corsica is. Het aanbod aan accommodaties is hier groot. De kustwegen gaan over vlak terrein, dus je kunt je hier snel verplaatsen. Dat geldt echter niet voor de wegen om de steden. Hier kun je even stil komen te staan als je op zoek bent naar een parkeerplaats.

Porto Vecchio

Porto Vecchio is misschien wel de populairste badplaats van Corsica. Voor Corsicaanse begrippen is dit een grote stad. Het ligt aan de zuidoostkust en heeft veel te bieden. Restaurants, terrasjes, grote supermarkten en een leuke oude binnenstad met veel winkels. Het is gesplitst in het havengedeelte en de oude bovenstad. In het havendeel is de meeste parkeergelegenheid.

Daarnaast liggen de mooiste zandstranden van Corsica in de buurt van Porto Vecchio, zoals:

  • Palombaggia
  • Santa Giulia
  • Cala Rossa

Porto Vecchio heeft zelf een strand, maar de mooiste stranden liggen er net iets buiten. Hiervoor heb je wel een auto nodig. Je hoeft niet in Porto Vecchio zelf te gaan zitten. Er zijn minstens zoveel accommodaties langs de doorgaande weg in de buurt van de stranden. Porto Vecchio kan prima dienen als uitvalsbasis voor de bezienswaardigheden in Zuid Corsica. Bonifacio ligt dichtbij en de Bavella (met de Aiguilles de Bavella) ligt in het achterland.

Er zijn veel accommodaties in en om de stad beschikbaar. Wij hebben zelf in de buurt van Porto Vecchio gezeten in Residence les Pins de Santa Giulia. Prima accommodatie met verwarmd zwembad, dicht bij het strand van Santa Giulia..

Bonifacio

Bonifacio is de mooiste stad van Corsica. De ligging bovenop de witte kliffen is weergaloos. Bonifacio heeft alles: restaurants, terrasjes, een haven waar vandaan boottochten worden georganiseerd, mooie wandelingen en mooie stranden in de omgeving. De keerzijde hiervan is de stad wordt bezocht door legio toeristen. Als je kiest om te verblijven in Bonifacio moet je er rekening mee houden dat met name de stad in rijden nog wel eens lastig kan zijn.

Om Bonifacio heen liggen prachtige stranden. Zowel linksom als rechtsom. Zo is er bijvoorbeeld het strand van Rondinara dat bijna rond om de baai loopt. Ook de stranden van Porto Vecchio zijn op rijafstand.

De prijzen van de accommodaties in Bonifacio zijn over het algemeen wel wat hoger, dan in de rest van de regio. Er zijn veel hotels, vakantiehuizen en appartementen in Bonifacio en omgeving. Daarnaast zijn er ook diverse campings.

Pianottoli-Caldarello

Voor wie wat rustiger wilt zitten is dit kleine Corsicaanse dorpje een optie. Het is niet onbekend, maar wel een stuk rustiger dan Porto-Vecchio en Bonifacio. Dit dorp ligt aan de zuidkant van Corsica tussen Sartene en Bonifacio aan de N196. Hierdoor is het een goede uitvalbasis voor de bezienswaardigheden in het zuiden van Corsica. Daarnaast is de omgeving ook erg mooi om doorheen te struinen. Het vliegveld van Figari ligt vlakbij. Voorzieningen zoals een supermarkt en restaurants zijn aanwezig.

Er zijn mooie zandstranden en enkele kiezelstranden vlakbij het dorp. De zandstranden van San Giovanni en het in een prachtige baai gelegen Chevanu liggen het dichtste bij en zijn met de auto te bereiken. Iets verderop heb je ook nog het zandstrand Plage Furnellu. Ook deze ligt in een prachtige baai en is met de auto te bereiken. Alle stranden genieten nog geen grote bekendheid en zijn daardoor zelfs in de zomer nog relatief rustig. Aan deze kust liggen nog veel meer stranden, maar deze zijn alleen te voet bereikbaar.

Aanbieders Accommodaties Corsica

Corsica is een populair vakantie eiland. Toch biedt niet iedere vakantieaanbieder accommodaties aan in Corsica. Hieronder vind je een aantal aanbieders met accommodaties in Corsica :

Vakantiehuizen

Onze favoriet voor wat betreft vakantiehuisjes is HomeAway. Zij hebben het grootste aanbod aan vakantiehuizen in Corsica .

Hotels/Appartementen

Booking.com en Trivago hebben heel veel aanbod aan appartementen, hotels en resorts in Corsica.

Stacaravans/Bungalowtenten

Vacanceselect en Booking.com bieden stacaravans en bungalowtenten op campings en glampings in Corsica aan.

Reisbureaus

Via reisbureaus is het aanbod in Corsica vreemd genoeg niet zo heel groot.  Het meeste aanbod vind je bij Tui  en Lavida Travel. De accommodaties worden vaak aangeboden inclusief vlucht.

Zat de juiste vakantieaanbieder er niet bij, zoek dan verder in ons overzicht van vakantieaanbieders.

Lees ook onze andere blogs over Corsica