Auto huren Corsica | Tips en informatie

Het openbaar vervoer op Corsica is erg beperkt. Er rijden wel bussen en treinen, maar kom je niet met een eigen auto en wil je wat van het eiland zien? Dan is het huren van een auto een must. Autorijden op Corsica is geen straf: de natuur is prachtig en na iedere bocht weer een verrassing. Een auto huren kan via diverse maatschappijen op Corsica. Maar hoe kies je een verhuurbedrijf? Naast de prijs moet je ook letten op de voorwaarden. Dit uitzoeken kan een lastige en tijdrovende klus zijn. En wat zijn andere dingen waar je op moet letten?

Rijden in Corsica

De wegen op Corsica zijn doorgaans goed. Corsica is behoorlijk bergachtig waardoor de wegen vaak bochtig zijn. Hierdoor kun je niet heel hard rijden tussen de bestemmingen. Ook lopen er vaak geiten op de weg die voor vertraging kunnen zorgen. Een uitzondering is de weg langs de oostkust dat wat vlakker is. De doorgaande wegen zijn meestal breed genoeg, verlaat je deze hoofdwegen dan kunnen de wegen smal zijn. Het kan dan lastig zijn een tegenligger te passeren.

Waar moet je rekening mee houden?

Hieronder een opsomming waar je in ieder geval op moet letten:

 • De leeftijd en de kilometerstand van de auto die ze aanbieden;
 • De hoogte van het eigen risico bij schade;
 • De hoogte van het bedrag bij aansprakelijkheidsschade (WA);
 • Is de auto casco allround verzekerd;
 • Zijn de banden, bodem en glas meeverzekerd;
 • Is diefstal altijd meeverzekerd;
 • Extra kosten voor extra bestuurder;
 • Zijn de kilometers ongelimiteerd (je wilt geen kosten per kilometer betalen);
 • Volle tank bij wegrijden en weer inleveren;
 • Moet de auto gewassen en gezogen worden;
 • Minimale leeftijd of minimale tijd bezit rijbewijs.

Auto huren vanuit Nederland

Het huren van een auto kan meestal wel in het land zelf. Er is dan wel een kans dat de gewenste auto al verhuurd is en dat je genoegen moet nemen met een andere auto. Daarnaast is het altijd lastig ter plekke uit te vinden wat er nu precies verzekerd is. Het van tevoren regelen van een huurauto in Nederland heeft als voordelen dat je de gewenste auto huurt, dat je in het Nederlands alles kunt afspreken en alle voorwaarden in het Nederlands kunt controleren. Het huren van een auto vanuit Nederland hoeft niet duurder te zijn.

Ophalen en terugbrengen

Uiteraard moet je tijdens het ophalen en terugbrengen ook goed blijven opletten. Controleer in ieder geval altijd of de auto schade heeft en dat ze dit hebben aangetekend op het huurcontract. Daarnaast is het verstandig de banden en het reservewiel te controleren en te kijken of alle elektronica werkt. Controleer bij het inleveren ook altijd de rekening en laat je niet afschepen met de "kosten vallen wel mee".

Kinderzitjes en navigatiesysteem

Geef altijd van te voren aan of je kinderzitjes of een navigatiesysteem wilt huren. Het kan helaas gebeuren dat deze ter plekke toch niet beschikbaar zijn. Als je zeker wilt zijn van een goed kinderzitje, neem dan je eigen kinderzitje mee. Als je zelf in het bezit bent van een navigatiesysteem en de kaart van het land zit erin, neem deze dan ook zelf mee.

Auto huren Corsica

Wij hebben goede ervaringen met Sunnycars autoverhuur. Zij werken samen met vrijwel alle gerenommeerde verhuurmaatschappijen in Corsica. Daarnaast ben je goed verzekerd en betalen zij het eigen risico bij schade terug. Een extra bestuurder is meestal gratis.