Eiland Lavezzi

Met de boot naar eiland met beeldschone zandstrandjes en mooie rotsformaties

Onze waardering:

Eiland Lavezzi

Vanuit Bonifacio kun je een trip naar het eiland Lavezzi maken. Dit eiland ligt tussen Corsica en Sardinië. Je bent er ongeveer in een half uur. Je kunt op het eiland wandelen langs de mooie granietformaties en rotssculpturen. Dit is een simpele wandeling zonder noemenswaardige hoogteverschillen over zandpad. Een beschrijving van deze wandeling vind je in de Rother wandelgids Corsica.

Daarnaast zijn er beeldschone baaitjes met zandstranden waar je heerlijk van een stranddag kunt genieten. Volg hiervoor het zandpad en strijk neer bij de baai van je keuze. Noemenswaardig zijn het grootste strand Cala Lazarina en de Cala della Chiesa, een rotsbaai met twee zandstrandjes. Lavezzi is ook één van de mooiste snorkellocaties van Corsica.

Naast een bezoek aan het eiland Lavezzi, bieden de excursieboten op de terugweg een rondvaart langs de grotten en kliffen van Bonifacio en varen ze langs de stad zelf. Daarnaast varen ze nog langs het “jetset” eiland Cavallo, waar je kliffen en de miljonairshuizen kunt bewonderen.

Gedurende de dag komen er steeds meer bezoekers naar Lavezzi. Het is daarom verstandig vroeg te vertrekken. Kijk van te voren hoe laat de boten teruggaan. Je kunt zelf kiezen welke je terugneemt. Des te vroeger, des te rustiger. De boten varen overigens niet het hele jaar door. 

Hoe kom je op het eiland Lavezzi?

Er bestaan diverse vertrekpunten voor een bezoek aan Lavezzi. De meest gebruikelijke is vanuit Bonifacio, maar je kunt ook starten vanaf Porto Vecchio. Naast boottochten is het ook mogelijk om het Lavezzi-eiland per kajak te verkennen.

Om de Lavezzi-eilanden te bezoeken, heb je verschillende opties:

  1. Vertrek vanaf Bonifacio: Deze havenstad is een gangbaar vertrekpunt voor boottochten naar de Lavezzi-eilanden.
  2. Vertrek vanaf Porto Vecchio: Een alternatieve startlocatie om de Lavezzi-eilanden te verkennen per boot.
  3. Verkenning per kajak vanaf Piantarella: Voor de avontuurlijke bezoekers met kajakervaring biedt deze optie een unieke ervaring.

Als je niet van tevoren online een ticket hebt geboekt, kun je proberen om ter plaatse een ticket te verkrijgen.

Om naar Bonifacio te gaan, volg je de N196. De bewegwijzering naar parkeerplaatsen is duidelijk aangegeven.

Parkeren kan in de haven van Bonifacio. Als je de boottocht naar de Lavezzi-eilanden (of alleen de kliffen en grotten) maakt, is parkeren gratis. Bij de parkeerplaats kun je tickets aanschaffen. Vervolgens loop je naar de haven waar de boot op je wacht.

Is het kindvriendelijk?

Het wandelpad is vlak en niet al te lang. Kinderen vermaken zich op de strandjes en in het rustige water. Voor kleinere kinderen is een rug- of buikdrager wel handig om mee te nemen.

Eten en drinken

In de haven van Bonifacio zijn veel restaurants en bars. Op Lavezzi zelf is niets te verkrijgen. Neem voldoende water en je picknickmand mee.

Kleding en schoenen

Ook al kom je voor te wandelen, vergeet je zwemkleding niet. Je zult de mooie baaitjes niet kunnen weerstaan. Zonnebrandcrème en een pet of hoed zijn onmisbaar.

Overig

Op Lavezzi kun je goed snorkelen. Heb je een snorkelset? Neem die dan zeker mee. Op de stranden zijn de schaduwplekken beperkt. Een parasol meenemen kan verstandig zijn.

Lees ook onze andere blogs over Corsica