Filitosa | Prehistorische site Corsica

Menhirs bekijken op de bekendste prehistorische vindplaats van Corsica

Onze waardering:

Filitosa | Prehistorische site Corsica

Filitosa is een belangrijke archeologische vindplaats aan de zuidwestkust van Corsica. Het behoort inmiddels tot één van de bekendste bezienswaardigheden van Corsica. De overblijfselen zijn van ver voor de jaartelling en er zijn vondsten uit meerdere tijdperken. De oudste vondst gaat terug tot de oudere steentijd (6000 voor christus). Ook in de jongere steentijd en bronstijd was Filitosa bewoond.

Het bezoeken van deze Unesco site duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur. Er loopt een pad over het heuvelachtige terrein en als je dat volgt, kom je langs alle belangrijke bezienswaardigheden. Het best bewaard en meest indrukwekkend zijn de Menhirs. Hierop zijn nog gezichten, zwaarden en andere versieringen te zien. Deze zijn uniek in de wereld en de hoofdreden voor een bezoek aan Filitosa. Daarnaast zijn er nog monumentale altaren, stenen bouwwerken en de contouren van een dorp zichtbaar. Voor wie nog meer wil zien van Filitosa is er een klein museum waar vondsten uit de verschillende tijdperken worden getoond.

Hoe kom je in Filitosa?

Filitosa is te bereiken door de N196 Ajaccio – Propriano te volgen en daar één van de afslagen te nemen naar Filitosa. De fijnste weg er naar toe is via de D157/D57 langs de kust. Als je vanuit Propriano komt is dit ook de snelste weg. Vanuit Ajaccio is het snelste de D302 te pakken richting Sollacaro en dan de D57. Er is een grote parkeerplaats aanwezig.

20140 Sollacaro, Frankrijk

Is het kindvriendelijk?

Filitosa is prima te doen met kinderen. Het is een open heuvelachtig terrein waar ze ruimte zat hebben om te rennen. De menhirs zijn voor kinderen fascinerend. De stenen bouwwerken spreken tot hun fantasie.

Eten- en drinken

Tussen de parkeerplaats en de site is eten en drinken verkrijgbaar.

Kleding en schoenen

Goede wandelschoenen zijn aan te raden voor de trappen die je moet bewandelen. Je loopt vol in de zon. Denk daarom ook aan een pet/hoed en zonnebrandcrème. Neem ook voldoende water mee.

Overig