Gorges de Spelunca

Eenvoudige kloofwandeling met mooie vergezichten en zwemmogelijkheden

Onze waardering:

Gorges de Spelunca

De Spelunca kloof (Gorges de Spelunca) is een van de populairdere wandelbestemmingen op Corsica. Het is een eenvoudige en goedgemarkeerde wandeling met mooie uitzichten en zwemmogelijkheden. Er zitten wat hoogteverschillen op de route, maar die zijn goed te doen. Je loopt deels langs de rivier de Porto, deels door bos en deels langs steile rotswanden. Bij de Genuese bruggen zijn zwempoelen waar je in kunt zwemmen. Tijdens de wandeling kom je zo nu en dan op plekken met  mooie uitzichtpunten op de Gorges de Spelunca. De wandeling is van verschillende startplekken te maken: vanaf Evisa (naar Ota) of vanaf de parkeerplaats bij de brug over de D124. 

Evisa - Ota

De wandeling vanaf Evisa naar Ota kost ongeveer 2,5 uur enkele weg. Als je niet terug wilt wandelen moet je wel rekening houden met vervoer dat je terug naar de startplek kan brengen (tweede auto of taxi). Je kunt ook eerder omkeren, bijvoorbeeld bij de brug over de D124 (+/- 2 uur enkele weg) of bij de Genuese brug ”Ponte Vecchiu”, die iets verder richting Ota ligt. De route is goed gemarkeerd. 

Vanaf de brug over de D124

Een andere optie is om de auto te parkeren bij de parkeerplaatsen langs de brug over de Porto rivier aan de D124 (de weg tussen Porto en Ota). Je pakt dan meteen het mooiste stuk van de Gorges de Spelunca. Je kunt kiezen voor een korte wandeling tot aan de Pont de Zaglia (+/- 40 minuten enkele weg). De Pont de Zaglia is een prachtige Genuese boogbrug over de Porto heen. Het is een heerlijke beschutte plek, waar je prima kunt pootje baden.

Loop je weer terug naar de brug over de D124? Dan kun je bij terugkomst nog een klein stuk doorlopen in de richting van Ota om daar nog een andere Genuese brug te bewonderen, de Ponte Vecchiu.

Je kunt ook verder lopen richting Evisa. Deze wandeling leidt je via de Pont de Zaglia door het kreupelhoutbos richting Evisa (+/- 2 uur enkele weg).

Hoe kom bij Gorges de Spelunca?

Evisa

Evisa ligt aan de D84. Dit is de weg vanaf Porto in de richting van Corte. Vanaf Porto gezien ligt het pad begint aan het begin van het dorp bij de begraafplaats.

D124

Neem op de weg tussen Porto en Evisa (D84) de afslag richting Ota. Dit is de D124. Het is een smalle weg die in het begin vrij steil naar beneden loopt. Rijdt door tot je bij een brug over de Porto rivier komt. Hier kun je aan beide zijden je auto parkeren. Je loopt vanaf de parkeerplaats naar de brug en daar begint de wandeling in de richting van Evisa.

Is het kindvriendelijk?

Dit is een leuke wandeling om met kinderen te maken. Zeker ook omdat er op verschillende plekken zwempoeltjes zijn. Daarnaast is de wandeling vrij licht. Met name de korte wandeling vanaf de brug D124 tot aan de Pont de Zaglia is goed te doen met kinderen. Voor kinderen die nog niet zo ver kunnen lopen is het aan te raden een rug- of buikdrager mee te nemen.

Eten- en drinken

In Ota en Evisa zijn verschillende restaurants. Evisa heeft ook verschillende terrasjes. In de kloof zelf zijn geen voorzieningen. Zorg dat je voldoende water meeneemt.

Kleding en schoenen

Schoenen met profiel zijn wel aan te raden. Zonnebrandcrème en een pet of hoed zijn onmisbaar.

Overig

Een wandeling door de Spelunca kloof is te vinden in de Rother wandelgids Corsica.

Lees ook onze andere blogs over Corsica

Scandola

Met de boot naar het mooiste natuurpark van ...
Verder Lezen

Boot naar Corsica

Aanbieders veerboot naar Corsica Corsica is een eiland ...
Verder Lezen

Waar auto huren Corsica? | Tips en informatie

Het openbaar vervoer op Corsica is erg beperkt ...
Verder Lezen
Corsica - Bonifacio

Bezienswaardigheden Corsica

Bezienswaardigheden CorsicaCorsica is een fantastische bestemming voor als ...
Verder Lezen
Accommodaties Corsica

Overnachten en accommodaties Corsica

Overnachtingsplaatsen, stranden en accommodaties CorsicaCorsica is een populair ...
Verder Lezen