Lac de Creno

Wandelen naar het laagst gelegen gletsjermeer van Corsica

Onze waardering:

Lac de Creno

Lac de Creno is het laagst gelegen gletsjermeer van Corsica. Het meer is alleen te bereiken door er naartoe te wandelen. De wandeling voert over een eenvoudig en goed gemarkeerd wandelpad. Het pad heeft mooie vergezichten en loopt voor een groot deel door naaldbos. De route ligt grotendeels in de schaduw. Tijdens de route is er een grote kans op het zien van verwilderde varkens en loslopende koeien. Dat maakt  de wandeling voor kinderen extra leuk. Heen en terug  heb je voor deze wandeling ongeveer twee uur nodig.

Het meer zelf ligt in het bos. De dennenbomen weerspiegelen in het water. Aan het meer kun je heerlijk picknicken. Er liggen boomstammen waar je op kunt zitten en nieuwsgierige varkens komen je opzoeken. Let er wel voor op, want varkens kunnen lelijk bijten. In het meer kan niet gezwommen worden. Als je aan het einde van het meer door het bos omhoog loopt, zijn er nog meer mooie uitzichten te zien.

Voor wie nog niet uitgewandeld is, bestaat er nog de mogelijkheid om door te lopen naar Monte Sant’Eliseo. Dit is zeker de moeite waard. Je hebt vanaf daar een geweldig uitzicht. Deze wandeling is wel steiler dan de wandeling naar Lac de Creno. Neem op het wandelpad de afslag omhoog naar Monte Sant’Eliseo. Reken op zo’n anderhalf tot twee uur extra als je de Monte Sant’Eliseo meeneemt. Een goede beschrijving van deze wandeling vind je in de Rother wandelgids Corsica.

Hoe kom je bij Lac de Creno?

Neem vanaf de kust de D70 naar Vico. Volg dan de D23 naar Soccia. Neem de steile weg naar boven. Lac de Creno staat aangegeven. Je komt uit op een onverhard parkeerterrein waar een groot metalen kruis staat. Het aantal parkeerplaatsen is beperkt. Het is een populaire wandeling. Zorg dat je op tijd bent.

Is het kindvriendelijk?

De wandeling naar Lac de Creno is prima te doen met kinderen. De paden zijn eenvoudig en lopen licht omhoog. Onderweg zijn er ook varkens en koeien te zien. Voor de allerkleinsten is het verstandig een buik- of rugdrager mee te nemen.

Eten- en drinken

Bij de parkeerplaats is een snackbar aanwezig. In Soccia zijn eet- en drinkgelegenheden. Lac de Creno is een ideale plek om te picknicken. Bij het meer is niets te krijgen, dus neem je eigen picknickmand mee.

Kleding en schoenen

Wandelschoenen zijn aan te raden. Ondanks dat de route voornamelijk in de schaduw is, zijn er nog genoeg open plekken. Denk daarom ook aan een pet/hoed en zonnebrandcrème. Neem ook voldoende water mee.

Overig

In het hoogseizoen is dit een populaire wandeling om aan de hitte te ontsnappen. Het kan er dan druk zijn.

Lees ook onze andere blogs over Corsica