Tafoni’s Tizzano | Mooie rotsformaties Corsica

Prachtige onontdekte kustwandeling langs geërodeerde rotsformaties en mooie baaien

Onze waardering:

Tafoni’s Tizzano | Mooie rotsformaties Corsica

Bij het kleine toeristenplaatsje Tizzano start een prachtige kustwandeling. Deze wandeling is nog onontdekt en wordt niet genoemd in de meeste reisboeken. Het is een eenvoudige vlakke wandeling die je in principe zolang kunt maken als dat je zelf wilt. Je loopt tijdens deze wandeling langs de kust en langs bijzondere door de wind geërodeerde rotsformaties (tafoni’s). Tussendoor kom je langs verstopte baaien, de één nog mooier dan de ander. Hier kun je een rustpauze en een verfrissende duik nemen.

Je komt op de wandeling niet veel andere toeristen tegen. Dat geldt helaas niet voor alle baaitjes. Er zijn meerdere excursieboten die bij de baaien aanleggen. Dit zegt wel iets over de schoonheid van deze baaien. Als je kort wilt wandelen neem dan het pad naar de Cala di Tivella en keer dan weer om. De wandeling tot Cala di Tivella duurt ongeveer een uur.

De Rother wandelgids Corsica beschrijft een wandeling naar de vuurtoren van Senetosa en weer terug. Deze wandeling duurt in totaal ongeveer vijf en een half uur. Je komt dan langs alle highlights.

Hoe kom je bij tafoni’s Tizzano?

Neem vanaf de N196 de D48 naar Tizzano (afslag is vlakbij Sartene). Je moet het hele dorp doorrijden tot je bij een restaurant (Chez Antoine) komt. Daar begint een onverharde weg. Deze moet je volgen tot je bij een parkeerplaats aan de kust komt (Cala di Barcaju).

20100 Sartène, Frankrijk

Is het kindvriendelijk?

Het pad is eenvoudig te lopen en bij de baaien zullen de kinderen zich zeker vermaken. Voor kleine kinderen is het verstandig een buik- of rugdrager mee te nemen. De wandeling naar de vuurtoren is waarschijnlijk wel te lang voor kinderen. Heen en terug naar Cala di Tivella is dan een betere optie.

Eten- en drinken

Op de parkeerplaats bij Cala di Barcaju is een strandtentje waar je snacks, ijs en wat te drinken kunt krijgen. In Tizzano zelf zijn ook voorzieningen. Op de wandeling zelf is niets te verkrijgen, dus neem voldoende water (het kan heet zijn) en wat te picknicken mee.

Kleding en schoenen

Soms moet je wel even een stukje over rotsen lopen. Wandelschoenen met profiel zijn daarom aan te raden. Zonnebrandcrème en een pet of hoed zijn onmisbaar.