Vliegen naar Corsica | Luchthavens en rechtstreekse vluchten

Je kunt naar Corsica reizen met de auto, maar dan ben je wel een dag of twee onderweg. Eerst moet je naar het zuiden van Frankrijk of het Noorden van Italië rijden. En daarna nog met de veerboot het water over. Vliegen naar Corsica is daarom een aantrekkelijke optie. Je vliegt in een uur of twee naar Corsica. Hieronder vind je informatie en tips over vliegen naar Corsica.

Luchthavens Corsica

Corsica heeft vier luchthavens: Bastia (Noord Oost), Figari (Zuid Oost), Ajaccio (West) en Calvi (West). Bastia en Ajaccio zijn de grootste luchthavens en daar landen dan ook de meeste vliegtuigen.

Vanuit Nederland wordt er niet rechtstreeks op Corsica gevlogen. Vanuit Amsterdam en Eindhoven worden wel vluchten aangeboden met één overstap. Meer opties voor een rechtstreekse vlucht zijn er in België en Duitsland. Het aanbod is wel afhankelijk van de maand waarin je wilt vliegen. Niet alle directe vluchten zijn het hele jaar beschikbaar.

Frankrijk

Frankrijk

Frankrijk

Frankrijk

Vlucht boeken naar Corsica

Om de beste vlucht te vinden, maken wij vaak gebruik van de vergelijkingssites Momondo en/of Skyscanner.nl. Deze zijn gebruikersvriendelijk en geven veel mogelijkheden om te filteren. Zij vergelijken de ticketprijzen van verschillende aanbieders.

Rechtstreekse vluchten naar Corsica

Er zijn redelijk wat maatschappijen die rechtstreeks op Corsica vliegen. Meestal zijn dit prijsvechters. Het aanbod is wel afhankelijk van de maand waarin je wilt vliegen. Niet alle vluchten zijn het hele jaar beschikbaar.

Vliegen naar Bastia

Voor Bastia zijn er de volgende mogelijkheden:

Plaats Land Maatschappij
Brussel/Charleroi België Brussel airlines, AirCorsica, TuiFly
Düsseldorf/Keulen Duitsland Eurowings

Vliegen naar Calvi

Voor Calvi zijn er de volgende mogelijkheden:

Plaats Land Maatschappij
Brussel België Brussels Airlines, AirFrance

Vliegen naar Ajaccio

Voor Ajaccio zijn er de volgende mogelijkheden:

Plaats Land Maatschappij
Brussel/Charleroi België Brussels Airlines, AirCorsica, Tuifly
-

Vliegen naar Figari

Voor Figari zijn er de volgende mogelijkheden:

Plaats Land Maatschappij
Charleroi België Ryanair

Auto huren op luchthaven Corsica

Een auto huren kan bij een kantoor op de luchthavens van Corsica. Als je zeker wilt zijn van een auto naar keuze, kun je deze het beste van te voren boeken. Wij kiezen altijd voor auto huur inclusief een volledige verzekering zonder eigen risico. Het zou zonde zijn als de vakantie verpest wordt door een schade aan de auto. Wij hebben goede ervaringen met Sunny Cars. Zij bieden een all-inclusive formule. Daarnaast betalen zij het eigen risico bij schade terug.

Meer informatie over auto huur op Corsica vind je in onze blog "Auto huren Corsica".

Tips vliegen naar Corsica

  • Houdt er bij het boeken van de vlucht rekening mee dat Corsica behoorlijk bergachtig is en je hierdoor wat tijd nodig hebt om van A naar B te komen. Zeker als je geen auto huurt, is het een afweging dichtbij de plek van bestemming aan te komen omdat je anders veel geld (en tijd) kwijt bent aan een transfer.
  • Kijk of bagage inclusief is en hoeveel kilo je mee kunt nemen. Sommige maatschappijen brengen dit apart in rekening.

Lees ook onze andere blogs over Corsica