Vliegen naar Corsica

Je kunt naar Corsica reizen met de auto, maar dan ben je wel een dag of twee onderweg. Eerst moet je naar het zuiden van Frankrijk of het Noorden van Italië rijden. En daarna nog het water over. Vliegen naar Corsica is daarom een aantrekkelijke optie. Je vliegt in een uur of twee naar Corsica. Hieronder vind je informatie en tips over vliegen naar Corsica.  

Tips vliegen naar Corsica

  • Houdt er bij het boeken van de vlucht rekening mee dat Corsica behoorlijk bergachtig is en je hierdoor wat tijd nodig hebt om van A naar B te komen. Zeker als je geen auto huurt, is het een afweging dichtbij de plek van bestemming aan te komen omdat je anders veel geld (en tijd) kwijt bent aan een transfer.

  • Kijk of bagage inclusief is en hoeveel kilo je mee kunt nemen. Sommige maatschappijen brengen dit apart in rekening.
  • Je kunt ook je trip naar Corsica combineren met Sardinië. Je kunt bijvoorbeeld een overtocht maken vanuit Bonifacio of er naar toe vliegen.

Vluchten naar Corsica

Corsica heeft vier luchthavens: Bastia (Noord Oost), Figari (Zuid Oost), Ajaccio (West) en Calvi (West). Bastia en Ajaccio zijn de grootste luchthavens en daar landen dan ook de meeste vliegtuigen.

Vanuit Nederland wordt er weinig rechtstreeks op Corsica gevlogen. De kortste reistijd vanaf Amsterdam is met Transavia. Deze vliegt heen rechtstreeks en terug met een korte tussenstop in Sardinië. Meer opties voor een rechtstreekse vlucht zijn er in België en Duitsland. Het aanbod is wel afhankelijk van de maand waarin je wilt vliegen. Niet alle directe vluchten zijn het hele jaar beschikbaar.

Hieronder vind je een overzicht van de rechtstreekse vluchten.

Vlucht naar Corsica Maatschappij
Nederland
Amsterdam - Ajaccio

Tui
Transavia

België
Brussel - Bastia

Thomas Cook
Jetairfly
Brussel airlines

Brussel - Ajaccio

Thomas Cook
Jetairfly
Brussel Airlines

Charleroi - Figari Ryanair
Duitsland
Keulen - Bastia German Wings
Keulen - Calvi German Wings
Dusseldorf - Bastia Eurowings

Mijn locatie
Bereken route

Voor het vinden van de actuele prijzen en vertrektijden en het boeken van een vlucht naar Corsica kun je terecht op de sites van Tui of Skyscanner.