Auto huren Curaçao

Als je meer van het eiland wil zien dan je accommodatie en een beetje flexibel wilt zijn, is het huren van een auto in Curaçao een must. Afhankelijk van je uitvalbasis zijn de afstanden in Curaçao redelijk te doen, maar toch kun je rustig één tot twee uur onderweg zijn naar de stranden en de natuurparken in het noorden van het eiland. Vooral als je Willemstad moet doorkruisen. Een auto huren kan via diverse maatschappijen op Curaçao. Maar hoe kies je een verhuurbedrijf? Naast de prijs moet je ook letten op de voorwaarden. Dit uitzoeken kan een lastige en tijdrovende klus zijn. En wat zijn andere dingen waar je op moet letten?

Rijden in Curaçao

De wegen op Curaçao zijn goed. Willemstad is het enige knooppunt. Hier kom je nog wel eens in de file te staan en is het soms lastig de weg de vinden. De overige wegen zijn overzichtelijke provinciale wegen op een paar onverharde wegen na richting de stranden en in het Shete Boka National Park. Deze wegen moet je rustig nemen, tenzij je ervoor kiest een terreinwagen te huren. Bij regenval kunnen deze wegen lastiger te berijden zijn.

Waar moet je rekening mee houden bij autohuur?

Hieronder een checklist waar je rekening mee moet houden al je een auto huurt:

 • De leeftijd en de kilometerstand van de auto die ze aanbieden;
 • De hoogte van het eigen risico bij schade;
 • De hoogte van het bedrag bij aansprakelijkheidsschade (WA);
 • Is de auto casco allround verzekerd;
 • Zijn de banden, bodem en glas meeverzekerd;
 • Zijn sleepkosten meeverzekerd;
 • Is diefstal altijd meeverzekerd;
 • Extra kosten voor extra bestuurder;
 • Zijn de kilometers ongelimiteerd (je wilt geen kosten per kilometer betalen);
 • Volle tank bij wegrijden en weer inleveren;
 • Moet de auto gewassen en gezogen worden;
 • Minimale leeftijd of minimale tijd bezit rijbewijs.

Auto huren vanuit Nederland

Het huren van een auto kan meestal wel in het land zelf. Er is dan wel een kans dat de gewenste auto al verhuurd is en dat je genoegen moet nemen met een andere auto. Daarnaast is het altijd lastig ter plekke uit te vinden wat er nu precies verzekerd is. Het van tevoren regelen van een huurauto in Nederland heeft als voordelen dat je de gewenste auto huurt, dat je in het Nederlands alles kunt afspreken en alle voorwaarden in het Nederlands kunt controleren. Het huren van een auto vanuit Nederland hoeft niet duurder te zijn.

Ophalen en terugbrengen

Uiteraard moet je tijdens het ophalen en terugbrengen ook goed blijven opletten. Controleer in ieder geval altijd of de auto schade heeft en dat ze dit hebben aangetekend op het huurcontract. Daarnaast is het verstandig de banden en het reservewiel te controleren en te kijken of alle elektronica werkt. Controleer bij het inleveren ook altijd de rekening en laat je niet afschepen met de "kosten vallen wel mee".

Kinderzitjes, maxi-cosi en navigatiesysteem

Kinderzitjes zijn standaard bij te boeken bij autohuur. Je betaalt er wel flink voor. Daarnaast kan het voorkomen dat ze ter plekke niet beschikbaar zijn of dat ze van slechte kwaliteit zijn. Wil je kosten besparen en zeker zijn van een goed kinderzitje kun je overwegen je eigen, liefst niet al te nieuwe, kinderzitje mee te nemen.  Deze zijn vaak gratis in te checken bij een vlucht. Je levert ze dan in bij de speciale goederen (net zoals andere kinderspullen). Doe er wel iets omheen (bijvoorbeeld een vuilniszak), dan blijven ze mooier.

Een maxi-cosi is meestal niet bij te boeken. Deze moet je zelf meenemen. Ook deze kun je gratis inchecken bij een vlucht.

Ook het bijboeken van een navigatiesysteem kan de verhuurprijs fors doen stijgen.  Als je zelf in het bezit bent van een navigatiesysteem (of mobiele telefoon met navigatie-app) en de kaart van het land zit erin, neem deze dan ook zelf mee.

Auto huren Curaçao

Wij hebben goede ervaringen met Sunny Cars. Zij werken samen met vrijwel alle gerenommeerde verhuurmaatschappijen in Curaçao. Daarnaast ben je goed verzekerd en betalen zij het eigen risico bij schade terug. Een extra bestuurder is meestal gratis.