Christoffelpark

Met de auto of te voet door het grootste park van Curaçao

Onze waardering:

Christoffelpark

Het Christoffelpark is het grootste park van Curaçao. Het is een mooi natuurpark met veel soorten dieren en planten. Vroeger waren hier plantages met mooie landhuizen. De plantages zijn samengevoegd en omgetoverd tot het Christoffelpark. Van de landhuizen is 'Savonet' nog intact. Dit mooie landhuis is ook de entree tot het park. Van het landhuis Zorgvlied is er alleen nog een ruïne, maar dat maakt het ook wel weer speciaal. Het beste kun je het Christoffelpark te voet of met de auto bezoeken.

Wandelen in Christoffelpark

Er zijn maar liefst acht verschillende wandelroutes in Christoffelpark. Ze variëren van een half uur tot drie uur. De mooiste zijn de Christoffelbergroute (duur twee tot drie uur) en de Orchideeënroute (duur twee uur). Met een beetje geluk kom je verschillende diersoorten tegen, variërend van het witstaarhertje tot aan kolibries. Als je gaat wandelen, ga dan vroeg. Dan heb je het meeste kans op het zien van dieren en ben je de hitte voor. Meer informatie over de verschillende wandelroutes vind je op de website van Christoffelpark.

Met de auto door het Christoffelpark.

Automobilisten hebben ook keuze genoeg. Het park biedt drie geasfalteerde autoroutes. Variërend van een kwartier tot anderhalf uur. Dit zijn:

  • De Savonet plantage en Noordkust route
  • De bergroute (2 varianten)
  • De Orchideeën route

De wegen zijn prima te bereiden met wel af en toe een behoorlijke heuvel erin. Er zijn verschillende stopplekken met parkeerplaatsen op de route.

Uiteraard kun je de wandel- en autoroutes ook combineren. Ook kun je het park met de fiets of georganiseerd bezoeken.

Hoe kom je in het Christoffelpark?

Vanaf Willemstad pak je de Weg naar Westpunt. Deze weg voert al gedeeltelijk door het Christoffelpark. Nadat je Barber bent gepasseerd, is het nog een paar kilometer voordat je aan de rechterkant de entree van Christoffelpark ziet. Koop hier je entreekaartje (je ontvangt een munt voor de slagboom). Rij vervolgens naar de overkant. Daar is de ingang van het Christoffelpark.

Wij hebben onze auto gehuurd via Sunny Cars. Ze bieden een uitgebreide All in dekking (zelfs banden, glas en bodem). Daarnaast betalen zij het eigen risico bij schade terug. Meer over auto huren op Curacao vind je in ons blog "Waar Auto huren Curacao?".

Curaçao

Is het kindvriendelijk?

De autotochten zijn prima te doen met kinderen. Tijdens het wandelen kan het erg warm zijn. Zeker de langere tochten raden wij niet aan met kleine kinderen. Ook op de korte routes valt genoeg te zien, zoals hagedissen en insecten. De paden zijn niet ingericht op buggy's of wandelwagens.

Eten- en drinken

Er is een snackbar/restaurant aanwezig bij het museum Savonet vlak bij de ingang. In het park zelf zijn geen faciliteiten. Neem je eigen picknickmand mee. Er zijn genoeg mooie plekjes voor een picknick. En vergeet niet om voldoende water mee te nemen.

Kleding en schoenen

Als je gaat wandelen bescherm jezelf dan goed tegen de zon. Daarnaast is het aan te raden goede wandelschoenen te dragen.