Shete Boka National Park Curaçao | Mooiste natuur Curaçao

Natuurgeweld in het noorden van Curaçao

Onze waardering:

Shete Boka National Park

Onze persoonlijke favoriet in Curacao is Shete Boka National Park (zeven inhammen). Dit is een kustpark dat ligt in het noorden van Curaçao vlak bij het Christoffelpark. Je ziet hier het zeewater met geweld tegen de kustlijn slaan. Dit is indrukwekkend om te zien en heeft geleid tot een aantal mooie ruige natuurlijke attracties. De belangrijkste staan op deze pagina beschreven.

Alle onderstaande attracties zijn via een wandeling of met de auto te bereiken. De paden zijn goed te bewandelen. Maar je hebt wel goede schoenen nodig. Als je met de auto gaat, houd er dan wel rekening mee dat je over onverharde wegen rijdt die op sommige plaatsen rotsig en hobbelig zijn. Haal ook de spullen uit je auto als je gaat wandelen en geen zicht op je auto hebt (ook als je met de auto het park bezoekt). Helaas wordt er nog wel eens wat uit de auto gestolen.

Een overzicht vind het Nationale park vind je in deze plattegrond.

Boka Tabla

De eerste attractie die je tegenkomt is Boka Tabla. Hier slaan de golfen hard tegen de kust aan. Als je goed kijkt zie je zelfs draaikolken ontstaan. Bij Boka Tabla is een smalle trap waar je naar beneden kunt klimmen. Je komt dan uit bij een door het water gevormde grot. Het water stroomt met kracht de grot in en stroomt er vervolgens weer uit. Dit is fantastisch om te zien, maar wees wel voorzichtig. Het kan er glad zijn.

Wandelen

Boka Tabla is ook het startpunt van de wandelingen:

  • Boka Wandomi route (1 uur enkele weg)
    Deze route voert van Boka Tabla via lavavelden naar de natuurlijke brug van Boka Wandomi.
  • Boka pistol route (1 uur enkele weg)
    Deze route voert via Boka Brown (broedplaats van zeeschilpadden) naar Boka Pistol.

Boka Wandomi

Bij Boka Wandomi bevindt zich een hele mooie natuurlijke brug die door het water is uitgesleten. Vanaf de parkeerplaats moet je wel een stukje lopen om bij het uitzichtpunt op de Boka Wandomi te komen. Neem je spullen mee uit de auto.

Boka Pistol

Boka Pistol is naar onze mening de meest spectaculaire attractie van dit national park. Het water slaat hier zo hard tegen de kust aan dat het via de vernauwing in de inham meters de lucht inschiet. Vandaar ook de naam Pistol.

Schildpadden

Shete Boka N.P. is een van de belangrijkste broedplaatsen van zeeschildpadden. Zij broeden in de inhammen van het nationale park. Deze schildpadden zijn tijdens een bezoek helaas niet te zien.

Hoe kom je in Shete Boka National Park?

Ben je niet in het bezit van een auto dan zijn er diverse tours die je kunt doen waar Shete Boka onderdeel van uitmaakt.

Heb je een auto gehuurd dan kun je er gewoon naar toe rijden. De weg vinden naar het park is niet zo moeilijk. Als je in Willemstad de Weg naar Westpunt neemt, kom je vanzelf bij de afslag naar Shete Boka National Park. Deze ingang ligt iets voorbij de ingang van het Christoffelpark.

Wij hebben onze auto gehuurd via Sunny Cars. Ze bieden een uitgebreide All in dekking (zelfs banden, glas en bodem). Daarnaast betalen zij het eigen risico bij schade terug. Meer over auto huren op Curacao vind je in ons blog "Waar Auto huren Curacao?".

Curaçao

Is Shete Boka kindvriendelijk?

Shete Boka kan met kinderen bezocht worden. Zeker als je het park met de auto bezoekt. Let wel op bij het bezichtigen van de kustlijn. Hier zijn vaak hoge kliffen. Daarnaast moet je goed opletten als je de grot bij Boka Tabla wilt bezoeken. De trap kan glad zijn. Houd je kinderen hier goed in de gaten, want dit is niet zonder risico. Het hoog opspattende water bij Boka Pistol zal zeker bij de kinderen indruk maken. Tijdens het bezoek aan het park zul je zeker hagedissen tegenkomen en misschien wel een leguaan.

Eten- en drinken

Neem je eigen picknickmand mee. En denk aan voldoende water. Er is geen schaduw.

Kleding en schoenen

Het landschap is rotsachtig, dus doe schoenen of sandalen met een goed profiel aan. Daarnaast is er weinig beschutting tegen de zon. Smeer je daarom goed in met zonnebrandcrème, draag iets op je hoofd en een zonnebril.