Willemstad Curaçao

Bezoek de gekleurde huisjes op de wereldberoemde Handelskade

Onze waardering:

Willemstad Curaçao

Als je Curaçao bezoekt, moet je toch even in Willemstad geweest zijn. Al is het maar om de wereldberoemde Handelskade met de zo bekende gekleurde huisjes te bekijken. Het historische deel van Willemstad bevindt zich in de wijk Punda. Dit deel van Willemstad staat ook op de UNESCO werelderfgoedlijst. Je kunt hier heerlijk door de straatjes struinen, winkelen, een terrasje pakken of één van bezienswaardigheden of musea bezoeken. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn:

  • Fort Amsterdam
  • Handelskade
  • Koningin Emmmabrug
  • Raadhuis
  • Drijvende markt
  • Koningin Jullianabrug

Als je nog meer van Wilemstad wilt zien, kun je via de Koningin Emmabrug het stadsdeel Otrabanda bezoeken en hier verder rondstruinen. De bekendste attractie hier is het Brionplein.

Een plattegrond van Willemstad.

Sea Aquarium

Een leuk uitstapje is het vlakbij gelegen Sea Aquarium waar dolfijnen, schildpadden, haaien, roggen, etc. te zien zijn. Je kunt de tickets ter plekke of online kopen.

Hoe kom je in Willemstad?

Willemstad ligt aan de zuidwestkust van Curaçao. Als je aan de Jan Thielbaai of omgeving zit dan kun je het beste via de Caracasbaaiweg de stad  in rijden. Kom je vanuit het noorden rijdt dan over de Koningin Julianabrug naar de parkeerplaatsen.

Parkeren in Willemstad
Je kunt in het centrum van Willemstad parkeren. Hiervoor moet je wel betalen. Doe dit ook, want ze controleren vrijwel zeker. Aan de weg Pietermaai is een parkeergarage. Ook deze is betaald.

Als je gratis wilt parkeren kan dit op het parkeerterrein aan het Waaigat.

Is het kindvriendelijk?

Willemstad is niet anders dan elke andere stad. Je kunt er prima met een buggy doorheen wandelen. Het is er wel warm. Zorg voor voldoende water. Maak ook een dagtrip naar het Sea Aquarium, dit vinden ze erg leuk.

Eten- en drinken

Er zijn voldoende horecagelegenheden in Willemstad. Naast de bekende fastfoodketens zijn er prima restaurants waar je regionale gerechten, maar ook de Nederlandse en Europese keuken tegen komt. De restaurants zitten door heel Willemstad.

Kleding en schoenen

De zon in Curaçao is erg fel. Zonnebrandcrème en iets voor op je hoofd zijn dan ook onmisbaar. Verder zijn er geen bijzonderheden voor wat betreft kleding en schoenen.

Overig

Voor wie minder goed ter been is, bestaat de mogelijkheid de Willemstad Trolley trein te nemen. Deze treinrit neemt je in een uur mee langs de belangrijkste bezienswaardigheden en vertrekt vanaf Fort Amsterdam.