Vliegen naar Curaçao

Curaçao heeft één luchthaven: Curaçao International Airport. Het wordt ook wel eens Hato Airport genoemd. Het vliegveld ligt redelijk centraal op het eiland. Het ligt niet ver van Willemstad, maar ook het noorden is goed te bereiken. Het vliegveld zelf is niet zo heel groot. Er zijn wat eetgelegenheden en winkeltjes. Hieronder vind je een aantal mogelijke vluchten richting Bonaire.

Plasa Margaret Abraham, Curaçao

Rechtstreekse vluchten naar Curaçao

Vanaf Nederland kun je rechtstreeks vliegen op Curaçao. Ook zijn er verschillende vluchten beschikbaar met een korte tussenstop op Aruba of Bonaire. Dicht bij de grens van Nederland (vanaf België en Duitsland) gaan geen rechtstreekse vluchten naar Curaçao. Wel kun je vanaf luchthavens in België en Duitsland naar Curaçao. Deze gaan via meestal via Amsterdam. Verrassend genoeg zijn die nog wel eens goedkoper. Je doet er dan uiteraard wel langer over. In onderstaand overzicht staan de opties voor een vlucht naar Curaçao.

Vertrek Aankomst Maatschappij
Nederland
Amsterdam Curaçao Tui, KLM
België
Brussel Curaçao KLM (via Amsterdam)
Duitsland
Düsseldorf Curacao KLM (via Amsterdam)

Vlucht boeken naar Curaçao

Om te kijken welke mogelijkheden er zijn om te vliegen op Curaçao kun je gebruik maken van de zoeksites Skyscanner.nl en Momondo. Deze zijn gebruikersvriendelijk en geven veel mogelijkheden om te filteren. Zij vergelijken meerdere boekingssites waar je dan je vlucht kunt boeken. Kijk ook altijd even op de sites van de aanbieders voor vluchten naar Curaçao Tui.nl en KLM zelf. Het komt regelmatig voor dat je hier het voordeligst uit bent.

Vliegen van Curaçao naar Aruba en Bonaire

Voor een relatief klein bedrag kun je ervoor kiezen tijdens je vakantie meerdere eilanden te bezoeken. Aruba airlines en Winair vliegen tussen de eilanden. Ook Insel Air biedt vluchten aan. Vliegen met Insel Air wordt echter momenteel afgeraden in verband met veiligheidsproblemen. De vluchten gaan niet dagelijks. Dus als er geen vlucht gevonden wordt, selecteer dan een andere dag. De vertrektijden en prijzen zijn te vinden op Skyscanner:

Auto huren op luchthaven Curaçao

Je kunt een auto direct op de luchthaven van Willemstad ophalen. Je vindt de autoverhuurbedrijven in het gebouw grenzend aan de terminal. Er zijn diverse maatschappijen waar je een auto kunt boeken bij een een van de kantoren op de luchthaven. Wij hebben onze auto gehuurd via Sunny Cars.

Lees ook onze andere artikelen over Curacao