Dalmatië tips

Dalmatië wordt door toeristen uit heel de wereld bezocht, maar is bij Nederlanders nog relatief onbekend. En dat is onterecht. Dalmatië is namelijk een prachtige bestemming in Kroatië. De lange kuststrook aan de Adriatische zee biedt zowel cultureel als qua natuur ontzettend mooie bezienswaardigheden. Daarnaast zijn er ontelbare stranden met een mooie rustige azuurblauwe zee. Deze is rustig door de vele eilanden die voor de kust liggen. Het eten in Dalmatië is heerlijk en relatief goedkoop. De bevolking is vriendelijk en gastvrij en de wegen zijn prima. Lees hieronder meer Dalmatië tips.

Vliegen naar Dalmatië

Dalmatië is met de auto te bereiken. Je bent dan echter zeker wel een dag of twee aan het reizen. Veel mensen kiezen er daarom voor om naar Dalmatië te vliegen. Er zijn veel prijsvechters die op Dalmatië vliegen, dus er is keuze zat. De vlucht naar Dalmatië duurt ongeveer 1 uur en 45 minuten. Dalmatië heeft drie noemenswaardige luchthavens: Zadar (Noord), Split (Midden) en Dubrovnik (Zuid). Het aanbod is wel afhankelijk van de maand waarin je wilt vliegen.

MEER OVER VLIEGEN NAAR DALMATIË

Auto huren Dalmatië

Dalmatië is een uitgestrekt gebied en er is veel te zien. De handigste manier om Dalmatië te bezoeken is met eigen vervoer. De bezienswaardigheden en stranden zijn vaak lastig of niet met het openbaar vervoer te bereiken. Een combinatie vliegen met autohuur is daarom een goede optie. Een auto huren kan via diverse maatschappijen in Dalmatië. Maar hoe kies je een verhuurbedrijf? En wat zijn andere dingen waar je op moet letten?

MEER OVER AUTO HUREN DALMATIË

Overnachten en accommodaties Dalmatië

Dalmatië is langgerekt. Het biedt heel veel accommodaties zowel aan de lange kusstrook als in het binnenland. De meeste toeristen kiezen voor een plek aan de kust dicht bij de bezienswaardigheden die ze willen bezoeken. De opties zijn legio, in vrijwel ieder plaatsje is wel een vakantiehuis en een kiezel- of rots strand te vinden. Wij beschrijven een aantal plaatsen die als uitvalbasis kunnen dienen die we zelf bezocht hebben.

MEER OVER OVERNACHTEN DALMATIË

Bezienswaardigheden Dalmatië

Dalmatië heeft de reiziger ontzettend veel te bieden. De natuur is er prachtig. Er zijn watervallen, grotten, kloven, meren en bergmassieven te vinden. Daarnaast zijn er veel Romeins/middeleeuwse steden die een bezoek meer dan waard zijn. Veel van deze steden of delen ervan staan op de Unesco werelderfgoedlijst. Je kunt er wandelen, touren met de auto, boottochten maken over de rivieren of naar de eilanden op de zee en lekker luieren aan een van de prachtige stranden.

MEER OVER BEZIENSWAARDIGHEDEN DALMATIË