Waar auto huren Dalmatië Kroatië? | Tips en informatie

Dalmatië is een uitgestrekt gebied en er is veel te zien. De handigste manier om zoveel mogelijk te bekijken of verschillende stranden te bezoeken is met eigen vervoer. Vanuit de grote steden rijden er wel bussen naar de bekende plaatsen, maar je bent dan wel minder flexibel. De overige bezienswaardigheden zijn vaak lastig of niet met het openbaar vervoer te bereiken. Dat geldt ook voor de meeste stranden.

Je kunt met je eigen auto naar Dalmatië rijden, maar het is wel een hele rit. Een combinatie vliegen met autohuur is ook een goede optie. Wij hebben hier zelf ook voor gekozen. Er zijn veel prijsvechters die op Dalmatië vliegen. Een auto huren kan via diverse maatschappijen in Dalmatië. Maar hoe kies je een verhuurbedrijf? Naast de prijs moet je ook letten op de voorwaarden. Dit uitzoeken kan een lastige en tijdrovende klus zijn. En wat zijn andere dingen waar je op moet letten?

Rijden in Dalmatië

De wegen in Dalmatië zijn uitstekend. Alles is geasfalteerd op een enkele parkeerplaats na. Er loopt een snelweg van het noorden naar het zuiden, waardoor je snel een grote afstand kunt overbruggen. Hiervoor moet je wel tol betalen, maar dit is heel betaalbaar. De bewegwijzering van de provinciale wegen en in de steden laat soms wat te wensen over. Een navigatiesysteem is wel aan te raden. De manier van rijden door Kroaten is vergelijkbaar met Italianen: wat pittiger dan in Nederland.

Ophalen en terugbrengen

Uiteraard moet je tijdens het ophalen en terugbrengen ook goed blijven opletten. Controleer in ieder geval altijd of de auto schade heeft en dat ze dit hebben aangetekend op het huurcontract. Als ze dit niet willen maak dan foto’s. Daarnaast is het verstandig de banden en het reservewiel te controleren en te kijken of alle elektronica werkt. Controleer bij het inleveren ook altijd de rekening en laat je niet afschepen met de "kosten vallen wel mee".

Kinderzitjes, maxi-cosi en navigatiesysteem

Kinderzitjes kun je bij een autoverhuur maatschappij reserveren. Geef dit bij je reservering aan. Verhuurmaatschappijen berekenen hier echter wel een flink bedrag voor. Daarnaast kan het helaas gebeuren dat kinderzitjes ter plekke toch niet beschikbaar zijn. Ook de kwaliteit van het kinderzitje is niet altijd even goed. Als je zeker wilt zijn van een goed kinderzitje, neem dan je eigen kinderzitje mee. Deze zijn eenvoudig in te checken bij een vlucht en worden gezien als kinderspullen. Ze zijn dus meestal gratis mee te nemen. Check dit bij je vliegmaatschappij. Je hebt dan een goed kinderzitje en het is ook een stuk goedkoper. Doe er wel iets omheen. Dan wordt het niet smerig en blijft het een geheel.

Ook het bijboeken van een navigatiesysteem kan de verhuurprijs fors doen stijgen.  Als je zelf in het bezit bent van een navigatiesysteem en de kaart van het land zit erin, neem deze dan ook zelf mee. Of je gebruikt Google Maps als je over genoeg data beschikt.

Waar Auto huren Dalmatië Kroatië

Het huren van een auto kan meestal wel in Dalmatië zelf. Er is dan wel een kans dat de gewenste auto al verhuurd is en dat je genoegen moet nemen met een andere of duurdere auto. Zeker als je deze op een van de luchthavens wilt ophalen. Daarnaast is het altijd lastig ter plekke uit te vinden wat er nu precies verzekerd is en wat het eigen risico is. Wij hebben er daarom voor gekozen om onze auto van te voren te boeken. Het van tevoren regelen van een huurauto heeft als voordelen dat je de gewenste auto huurt, dat je in het Nederlands alles kunt afspreken en alle voorwaarden in het Nederlands kunt controleren. Wij kiezen altijd voor een volledige verzekering zonder eigen risico. Het zou zonde zijn als de vakantie verpest wordt door een schade aan de auto. Bedrijven die deze vorm van autohuur aanbieden zijn:

Sunny Cars

Sunny Cars biedt autohuur zonder zorgen. Ze bieden een uitgebreide All in dekking (zelfs banden, glas en bodem). Daarnaast betalen zij het eigen risico bij schade terug. Sunny Cars is niet de verhuurder zelf. Via Sunny Cars huur je bij erkende maatschappijen (zoals Enterprise, Sixt, Hertz, etc.). Bij welke maatschappij je huurt is afhankelijk van de auto die je selecteert. Gratis annuleren is vaak inclusief en anders kan dit met de Flex Service (€ 1 p/d). Wij hebben goede ervaringen met Sunny Cars autoverhuur en huren altijd hier onze auto.

TUI Cars

TUI Cars is nog wat korter actief op de Nederlandse markt. De huurauto's zijn vrijwel altijd inclusief een all-in verzekering zonder eigen risico (check dit nog wel even). De dekking is iets minder uitgebreid dan bij Sunny Cars. Sleepkosten zijn bijvoorbeeld hier niet meeverzekerd. Ook Tui cars is niet de verhuurder zelf. Ze werken met erkende maatschappijen (zoals Enterprise, Hertz en Sixt, etc.). Bij Tui Cars kun je standaard gratis annuleren tot 24 uur van te voren. Wij hebben zelf nog geen ervaringen met TUI Cars.

Lees ook onze andere artikelen over Dalmatië

Split Dalmatië

Bezienswaardigheden Dalmatië (Kroatië)

Bezienswaardigheden DalmatiëDalmatië (Kroatië) heeft de reiziger ontzettend veel ...
Verder Lezen
Dalmatie auto huren

Waar auto huren Dalmatië Kroatië? | Tips en informatie

Dalmatië is een uitgestrekt gebied en er is ...
Verder Lezen
Dalmatie Plitvice

Meren van Plitvice | Plitvice Nationaal Park Kroatië

Heerlijk wandelen langs watervallen en meren in het ...
Verder Lezen
Split Dalmatië

Overnachten en accommodaties Dalmatië (Kroatië)

Dalmatië (Kroatië) is langgerekt. Overnachten in Dalmatië kan ...
Verder Lezen