Auto huren Dalmatië

Dalmatië is een uitgestrekt gebied en er is veel te zien. De handigste manier om zoveel mogelijk te bekijken of verschillende stranden te bezoeken is met eigen vervoer. Vanuit de grote steden rijden er wel bussen naar de bekende plaatsen, maar je bent dan wel minder flexibel. De overige bezienswaardigheden zijn vaak lastig of niet met het openbaar vervoer te bereiken. Dat geldt ook voor de meeste stranden.

Je kunt met je eigen auto naar Dalmatië rijden, maar het is wel een hele rit. Een combinatie vliegen met autohuur is ook een goede optie. Wij hebben hier zelf ook voor gekozen. Er zijn veel prijsvechters die op Dalmatië vliegen. Een auto huren kan via diverse maatschappijen in Dalmatië. Maar hoe kies je een verhuurbedrijf? Naast de prijs moet je ook letten op de voorwaarden. Dit uitzoeken kan een lastige en tijdrovende klus zijn. En wat zijn andere dingen waar je op moet letten?

Rijden in Dalmatië

De wegen in Dalmatië zijn uitstekend. Alles is geasfalteerd op een enkele parkeerplaats na. Er loopt een snelweg van het noorden naar het zuiden, waardoor je snel een grote afstand kunt overbruggen. Hiervoor moet je wel tol betalen, maar dit is heel betaalbaar. De bewegwijzering van de provinciale wegen en in de steden laat soms wat te wensen over. Een navigatiesysteem is wel aan te raden. De manier van rijden door Kroaten is vergelijkbaar met Italianen: wat pittiger dan in Nederland.

Waar moet je rekening mee houden bij autohuur?

Hieronder een checklist waar je rekening mee moet houden al je een auto huurt:

 • De leeftijd en de kilometerstand van de auto die ze aanbieden;
 • De hoogte van het eigen risico bij schade;
 • De hoogte van het bedrag bij aansprakelijkheidsschade (WA);
 • Is de auto casco allround verzekerd;
 • Zijn de banden, bodem en glas meeverzekerd;
 • Zijn sleepkosten meeverzekerd;
 • Is diefstal altijd meeverzekerd;
 • Extra kosten voor extra bestuurder;
 • Zijn de kilometers ongelimiteerd (je wilt geen kosten per kilometer betalen);
 • Volle tank bij wegrijden en weer inleveren;
 • Moet de auto gewassen en gezogen worden;
 • Minimale leeftijd of minimale tijd bezit rijbewijs.

Auto huren vanuit Nederland

Het huren van een auto kan meestal wel in het land zelf. Er is dan wel een kans dat de gewenste auto al verhuurd is en dat je genoegen moet nemen met een andere auto. Daarnaast is het altijd lastig ter plekke uit te vinden wat er nu precies verzekerd is. Het van tevoren regelen van een huurauto in Nederland heeft als voordelen dat je de gewenste auto huurt, dat je in het Nederlands alles kunt afspreken en alle voorwaarden in het Nederlands kunt controleren. Het huren van een auto vanuit Nederland hoeft niet duurder te zijn.

Ophalen en terugbrengen

Uiteraard moet je tijdens het ophalen en terugbrengen ook goed blijven opletten. Controleer bij het ophalen in ieder geval altijd of de auto schade heeft en dat ze dit hebben aangetekend op het huurcontract. Daarnaast is het verstandig de banden en het reservewiel te controleren en te kijken of alle elektronica werkt. Controleer bij het inleveren ook altijd de rekening en laat je niet afschepen met "de kosten vallen wel mee".

Kinderzitjes en navigatiesysteem

Geef altijd van te voren aan of je kinderzitjes of een navigatiesysteem wilt huren. Het kan helaas gebeuren dat deze ter plekke toch niet beschikbaar zijn. Als je zeker wilt zijn van een goed kinderzitje, neem dan je eigen kinderzitje mee. Vaak is het inchecken goedkoper dan het huren van een kinderzitje. Als je zelf in het bezit bent van een navigatiesysteem en de kaart van het land zit erin, neem deze dan ook zelf mee.

Auto huren Dalmatië

Wij hebben goede ervaringen met Sunnycars autoverhuur. Zij werken samen met vrijwel alle gerenommeerde verhuurmaatschappijen in Dalmatië. Daarnaast ben je goed verzekerd en betalen zij het eigen risico bij schade terug. Een extra bestuurder is meestal gratis.