Trogir Kroatië | Bezienswaardigheden en tips

Intiem middeleeuws stadje aan de Adriatische kust

Onze waardering:

De stad Trogir

Trogir is een leuk middeleeuws stadje aan de Adriatische kust. Het heeft een intieme sfeer en het is heerlijk om door de smalle straatjes te struinen. In de hele stad en op de boulevard vind je terrasjes, ijssalons en restaurants.

De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het plein met de St. Laurentius kathedraal, de klokkentoren en het stadhuis, de boulevard, de vele kerken en het Kamerlengo kasteel aan het einde van de boulevard. Maar eigenlijk is iedere straat en plein in Trogir bezienswaardig. De hele oude stad staat ook op de Unesco werelderfgoed lijst.

De St. Laurentius kathedraal kun je bezoeken. Het heeft een mooi portaal. Je kunt ook de klokkentoren beklimmen. Hiervoor moet je wel ouder zijn dan 14 jaar en geen hoogtevrees hebben want dit is niet zonder risico. Je wordt wel beloond met een mooi uitzicht.

Ook het Kamerlengo fort is te bezoeken. Je kunt hier over de kasteelmuren lopen, maar de echte toegevoegde waarde is het beklimmen van de toren. Dit is voor iedereen te doen. Hiervoor word je beloond met een mooi uitzicht over de stad waar vooral de torentjes en de rode daken opvallen.

Je kunt de stad zelf ontdekken of maak een stadstoer samen met een gids.

Hoe kom je in Trogir?

Parkeren kun je bij de oude stad. Als je de stad inrijdt kun je bij de toegangspoort parkeren. Dit is wel de duurste parkeerplaats. Even verderop zit een parkeerplaats bij een voetgangersbrug die de oude stad in gaat. Daarnaast zijn er nog parkeerplaatsen in het nieuwere deel. Je moet dan wel wat verder lopen.

Kroatië

Is Trogir kindvriendelijk?

Trogir is goed te doen met kinderen. Alleen de voetgangersbrug bevat trappen . Een buggy is dus prima te gebruiken. Uiteraard kan een buik- of rugdrager ook prima.

Eten- en drinken

Aan de haven zitten de meeste restaurants en barretjes. Maar ook in de stad zelf zijn er genoeg cafés, ijssalons en restaurants.

Kleding en schoenen

Geen bijzonderheden. Zorg voor bescherming tegen de zon.