Potes en Mogrovejo (Cantabrië)

Leuke dorpjes dicht bij het Picos de Europa gebergte

Onze waardering:

Potes en Mogrovejo horen tot de leukste dorpjes van Cantabrië. Ze liggen vlak bij het Picos de Europa National Park en worden omgeven door bergen en bergtoppen.

Potes

Potes is de grootste plaats van de twee. Het is een zeer toeristisch plaatsje. Er zijn veel restaurants, winkeltjes en terrasjes. In het oude deel van het plaatsje vind je torentjes, kerken, bruggen en leuke stadsdelen. De blikvanger is de El Infantado toren. Om het leukere deel te zien, moet je het toeristische deel verlaten en het achterliggende deel bezoeken. Het El Sol district en La Solana district zijn de leukste wijken. Het tourist Office gevestigd in de oude kerk van San Vincente op het Independencia plein heeft gratis plattegronden beschikbaar. Hierop staan wandelroutes door het dorpje aangegeven.

Mogrovejo

Mogrovejo is een klein dorpje midden in de bergen vlak bij de kabelbaan van Fuente Dé. Dit is echt een pittoresk bergdorpje. Het is een stuk minder toeristisch als Potes, maar heeft wel wat toeristische voorzieningen. Een bezoek aan Mogrevejo  duurt niet lang. Je bent er zo doorheen. Je loopt als het ware een rondje door het dorp.

Route en parkeren Potes en Mogrovejo

Potes

Potes ligt aan de N-621. Vanaf de Cantabrische of Asturische kust neem vanaf de snelweg A8 de afslag Unquera en vervolgens rijd je door de prachtige Hermida kloof naar Potes. Het oude deel ligt aan het einde van de stad. De parkeerplaatsen vind je als je nadat je de brug bent overgestoken na de bocht aan de rand van het dorp.

Mogrovejo

Om in Mogrovejo te komen volg je na Potes de N-621, daar neem je de afslag naar Fuente Dé (CA-185). Mogrovejo wordt goed aangegeven op deze weg. Als je boven bent, rijd dan helemaal door het dorp heen. Daar vind je de parkeerplaatsen.

Cantabria, Spanje

39570, Cantabria, Spanje

Zijn Potes en Mogrovejo kindvriendelijk?

Er zijn geen bijzonderheden met betrekking tot kinderen. De dorpjes zijn met een buggy te bezoeken al is het wel wat hobbelig. Een buik- of rugdrager is wellicht handiger.

Eten en drinken

Zowel in Potes als in Mogrovejo zijn er restaurants en barretjes te vinden. In Potes is er wel veel meer keus.

Kleding en schoenen

Geen bijzonderheden.

Overig

Potes en Mogrovejo liggen dicht bij de populaire attractie Fuente Dé.