Urros de Liencres (kustwandeling Cantabrië)

Leuke kustwandeling in Cantabrië

Onze waardering:

Tussen de plaatsjes Liencres en Soto de La Marina in Cantabrië liggen een aantal mooie kleine rotseilandjes vlak voor de kust, de “Urros de Liencres”. Je kunt hier een mooie kustwandeling maken  over de kliffen. Het is een eenvoudige wandeling, waar je verschillende uitzichtpunten op de eilandjes met bizarre rotsformaties hebt. Het is absoluut nog onontdekt. Je zult niet overlopen worden door andere toeristen.

De wandeling begint bij bar restaurant El Cazurro. Je daalt hier af naar beneden naar het strand van Arnia. Dit is al mooi om te zien. Vervolgens kun je het pad naar links volgen en loop je over een smal onverhard pad langs de kust. De wandeling duurt ongeveer een klein uur (retour).

Deze wandeling hoeft niet perse gemaakt te worden als het mooi weer is. Als de lucht een beetje dreigend is, geeft dit de rotsformaties een mysterieus uiterlijk. Bij veel wind slaan de golfen hier hard tegen de kust aan. Het pad kan wel glad zijn, zeker als het geregend heeft.

Route en parkeren Urros de Liencres

Volg vanaf de A-67 (Torrelevega – Santander) de CA-231 richting Liencres. Deze weg gaat van Liencres naar Soto de La Marina. Vervolgens moet je de borden Playa de la Arnia volgen. Het adres is Barrio la Arnia te Piélagos. Je kunt in je navigatiesysteem ook Bar restaurant El Cazurro of Urros de Liencres ingeven. Beide zijn bekend in Google Maps.

Je kunt parkeren op het parkeerterrein van de restaurants (El Cazurro en Arnia). Zit deze parkeerplaats vol dan kun je de auto langs de kant van de straat kwijt.

Cantabria, Spanje

Zijn de Urros de Liencres kindvriendelijk?

De wandeling is goed te maken met kinderen. De wandeling heeft wel wat hoogteverschil, maar  is niet moeilijk. Er is een passage in het begin waar je het kind even moet helpen. Je kunt de wandeling niet met een buggy maken, daarvoor is het te hobbelig. Een rug- of buikdrager is een betere optie. Het pad kan wel glad zijn.

Eten en drinken

Bij de start van de wandeling zitten twee restaurants. Bar restaurant El Cazurro en het Spaanse restaurant Arnia.

Kleding en schoenen

Trek stevige wandelschoenen aan. Voor de rest is het afhankelijk van het weer.