Overnachten Asturië en Cantabrië

Asturië en Cantabrië en de Picos de Europa liggen aan de Costa Verde in Noordwest Spanje. Het heeft prachtige stranden, leuke middeleeuwse stadjes en prachtige natuur. Toch is het nog relatief onontdekt. In dit artikel vind je informatie over de regio, de plaatsen waar je kunt overnachten in Asturië, Cantabrië en Picos de Europa en bij welke aanbieders je je accommodatie kunt boeken. 

Overnachten Asturië

Asturië is van de drie provincies aan de Costa Verde de minst toeristische. De kustlijn ligt pal tegen de bergen van de Picos de Europa aan en dat maakt het een van de mooiste plekken van Spanje. Er zijn diverse plaatsen waar je kunt overnachten in Asturië. Zowel aan de kust als in de bergen. In principe heeft iedere plaats wel een plek om te verblijven. Daarnaast is een strand nooit ver weg in Asturië.

Het Oosten van Asturië is een goede uitvalsbasis voor zowel de mooie stranden als het Asturische deel van Picos de Europa. In de Picos de Europa vind je onder andere de meren van Covadonga, Bulnes en de Cares kloof. Sla ook het uitzichtpunt op Naranja de Bulnes bij Poo de Cabrales niet over. Maar ook de kustlijn is mooi. Je kunt hier bijvoorbeeld naar de Bufones de Pria en Playa de Gulpiyuri. Het westen van Cantabrië ligt vlak bij en is daardoor ook goed te bezoeken vanuit  Oost Asturië.

Ook het westen van Asturië is prachtig. In het achterland vind je veel mooie onontdekte natuurparken, zoals Redes en Somiedo. En verborgen pareltjes zoals Cudillero, de Xanas kloof en de watervallen van Oneta. En ook de Playa de las Catedrales is goed te bereiken vanaf het westen van Asturië.

Toeristische plaatsen Asturië

De twee bekendste badplaatsen in het Oosten van Asturië zijn Llanes en Ribadesella.  Zowel Llanes als Ribadesella hebben een eigen strand in de plaats zelf. In de buurt vind je leuke stranden zoals Cuevas del Mar en Playa de Guadamia. Een half uurtje landinwaarts ligt Cangas de Onis. Deze toeristische plaats is de uitvalsbasis voor de meren van Covadonga, een van de higlights van Asturië. Een andere populaire plaats voor het bezoeken van de Picos de Europa is Arenas de Cabrales.

In het midden van Asturië vind je de grote steden Gijon en Oviedo.  Oviedo is de hoofdstad van Asturië en ligt in het binnenland. Gijon daarentegen ligt aan de kust. In het westen van Asturië vind je de leuke stadjes Luarca en Cudillero.

Asturias, Spanje

Asturias, Spanje

Asturias, Spanje

Asturias, Spanje

Asturias, Spanje

Asturias, Spanje

Asturias, Spanje

Asturias, Spanje

Aanbieders accommodaties Asturië

Hieronder vind je een overzicht van aanbieders met een groot aanbod aan accommodaties in Asturië.

Vakantiehuizen

Onze favoriet voor wat betreft vakantiehuisjes is HomeAway. Ook Wimdu heeft veel aanbod in Asturië.

Appartementen

Het grootste aanbod appartementen in Asturië vind je op Booking.com

Hotels

Booking.com heeft het meeste aanbod aan hotels in Asturië.

Campings

Booking.com biedt stacaravans op campings in Asturië aan.

Overnachten Cantabrië

Cantabrië is wat drukker dan Asturië. Het westen van Cantabrië leent zich ook uitstekend voor het bezoeken van de Picos de Europa en ook in Cantabrië zijn er veel hele mooie stranden. Er zijn veel plaatsen waar je kunt overnachten in Cantabrië. West Cantabrië is populairder dan het oosten van Cantabrië. Dit komt doordat de Picos de Europa vanaf het westen goed bereikbaar is. Ook toppers als de El Soplao grot en Santillana del Mar vind je hier.

Toeristische plaatsen Cantabrië

Populaire toeristische plaatsen aan de kust in het westen van Cantabrië zijn de bezienswaardige stadjes Comillas en Santillana del Mar, Suances, San Vicente de la Barquera en de stad Santander. Vlak bij of in deze plaatsen vind je mooie stranden. Wil je liever dichter bij de Picos de Europa overnachten dan is het pittoreske Potes een leuke overnachtingsplek en de uitvalsbasis voor de kabelbaan in Fuente Dé. In het oosten van Cantabrië vind je de plaatsjes Noja en Laredo. Bij laatstgenoemde vind je het vijf kilometer lange La Salvé strand.

39570, Cantabria, Spanje

Cantabria, Spanje

Cantabria, Spanje

Cantabria, Spanje

Cantabria, Spanje

Cantabria, Spanje

Cantabria, Spanje

Cantabria, Spanje

Aanbieders accommodaties Cantabrië (Costa Verde)

Hieronder vind je een overzicht van aanbieders met een groot aanbod aan accommodaties in Cantabrië.

Vakantiehuizen

Wij boeken ons vakantiehuis vaak bij HomeAway. Ook Wimdu heeft veel aanbod in Cantabrië.

Appartementen

Het grootste aanbod appartementen in Cantabrië vind je op Booking.com.

Hotels

Booking.com heeft het meeste aanbod aan appartementen en hotels in Cantabrië.

Campings

Booking.com biedt stacaravans op campings in Cantabrië aan.