Watervallen en kloof van La Langouette

Prachtige kloof met snelstromende watervallen in het Jura gebergte

Onze waardering:

Een van de mooiste natuurbezienswaardigheden van de Jura vinden wij de kloof van La Langouette. De kloof is redelijk onbekend en dat is onbegrijpelijk. Spectaculair is het uitzicht vanaf de brug bij de start van de wandeling. Je kijkt er direct de diepe smalle kloof in. Als je het wandelpad volgt(start naast de brug) val je van de ene verbazing in de andere. Prachtige watervallen en stroomversnellingen stromen in sneltreinvaart door een diepe nauwe kloof.

Je kunt ervoor kiezen een wandeling langs de kloof te maken (ongeveer 20 minuten heen en terug) of een rondje te lopen door de kloof en het aangrenzende dorpje (ongeveer een uur). Het wandelpad is goed aangelegd. Je loopt over eenvoudig bospad en trappen. Bij de parkeerplaats staat een bord met een plattegrond van de wandeling. 

Hoe kom je bij de kloof van La Langouette?

Er is een parkeerplaats bij de brug waar de kloof begint. Op de wegen wordt de kloof goed aangegeven met borden. Toch rijd je de kloof makkelijk voorbij, omdat je er overheen rijdt en het bord slecht te lezen is. Rijd je een smalle brug over? Stop dan bij de parkeerplaats direct bij de brug. Waarschijnlijk ben je er dan.

Het wandelpad begint aan de andere kant van de brug. Het eerste stuk is stijl omhoog en loopt eerst langs een weiland. Zo'n 500 meter verderop loop je pas het bos en de kloof in.

Is het kindvriendelijk?

Het wandelpad is prima te belopen voor kinderen. Op de moeilijke en gevaarlijke passages staan hekwerken. De trappen zijn voorzien van leuningen. Voor de allerkleinste raden we een buik- of rugdrager aan. Het is niet mogelijk deze route met een wandelwagen of buggy te lopen.

Eten en drinken

Bij de parkeerplaats is een grote picknickplaats. Daarnaast is er aan het einde van de kloof een picknickplaats met snackbar. De snackbar is alleen beperkt open.

Kleding en schoenen

Goede wandelschoenen zijn aan te raden. De kloof is vrij vochtig. De paden kunnen soms glad zijn.