Cabo Girão

Zweven boven een van de hoogste kliffen van Europa

Onze waardering:

Cabo Girão

Een van de beroemdste uitzichtpunten van Madeira is Cabo Girão. Het is een van de hoogste kliffen (580 meter) van Europa, dus een must om er een keer bovenop gestaan te hebben. Dit is ook te merken aan het aantal bezoekers. Het was nergens zo druk in Madeira als hier.

Op de klif is een platform gebouwd die deels gemaakt is van glas. Hierdoor kun je helemaal naar beneden kijken. Het glas is wel voorzien van stippen waardoor het iets minder spannend is dan alleen glas. Vanaf het platform heb je uitzicht op de omliggende dorpjes en Funchal, de zee en aan de andere kant de kliffen. Voor veel bezoekers is dit letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van hun trip door Madeira. Persoonlijk vonden wij de uitzichtpunten in het binnenland van Madeira mooier. Dit is meer een attractie die je moet beleven.

Het is ook mogelijk om af te dalen naar de akkers helemaal beneden. Neem hiervoor de kabelbaan  “Teleférico das Fajãs Cabo Girão”.

Tours inclusief Cabo Girao

Cabo Girao maakt vaak onderdeel uit van eilandtours. Boottochten komen er ook vaak langs, maar dan zie je het alleen vanuit de boot en doe je dus niet de skywalk. GetyourGuide heeft een groot aantal excursies waar Cabo Girao onderdeel vanuit maakt.

Route en parkeren Cabo Girão

Er zijn parkeerplaatsen bij de Cabo Girão. Het is een komen en gaan van auto’s en er zal er vroeg of laat een vrijkomen. Je moet een beetje geluk hebben. Het is ook mogelijk om de Cabo Girão met de bus te bereiken vanuit Funchal.

De kabelbaan vind je op de Estr. Padre Antônio Dinis Henrique 1 in Quinta Grande. Het wordt ook met borden aangegeven (Fajãs Cabo Girão ). Het aantal parkeerplaatsen bij de kabelbaan is beperkt. Je kunt ook parkeren langs de weg.

Is Cabo Girão kindvriendelijk?

Je loopt over een geasfalteerde weg naar de Cabo Girão. Met kinderen prima te doen. Of ze op de glazen plaat gaan staan zal per kind verschillen.

Eten en drinken

Er is een restaurant aanwezig bij zowel Cabo Girão als de kabelbaan.

Kleding en schoenen

Geen bijzonderheden.

Overig

Toegang Cabo Girão is gratis. Voor de kabelbaan moet wel betaald worden.