Funchal Madeira | bezienswaardigheden en excursies

Ontdek de bruisende hoofdstad van Madeira

Onze waardering:

Bezienswaardigheden Funchal

Funchal is de hoofdstad van Madeira. Deze bruisende stad is langgerekt en kan opgedeeld worden in meerdere delen. Het meest bezienswaardige deel is de oude stad in de buurt van de haven.

Zona Velha

Je vindt hier de Zona Velha. Deze toeristische wijk is leuk om te zien en zit vol met restaurants en souvenirshops. De meeste restaurants in deze straat zijn verrassend genoeg heel betaalbaar. Als je deze wijk helemaal uitloopt, kom je bij het gele (Sao Tiago) fort die je tegen betaling kunt bezoeken. Ook de kabelbaan naar Monte ligt in deze wijk.

Mercado dos Lavradores

De Mercado dos Lavradores ligt vlak bij de Zona Velha en moet je zeker even bezoeken. Hier vind je onder andere een fruit- en vismarkt. Daarnaast zijn er souvenirwinkeltjes. Ondanks dat de markt door lokale mensen wordt bezocht, is het een toeristische attractie geworden. Let zeker op wat je betaalt voor het fruit. Ze laten je proeven en sommige deinzen er niet voor terug  om heel veel geld te vragen voor het fruit dat ze je dan willen verkopen. Durf gerust nee te zeggen. De fruitstalletjes in de stad zijn stukken goedkoper.

Sé Kathedraal

Iets verderop ligt de Sé kathedraal. Deze Gotische  kathedraal is het belangrijkste godsdienstige gebouw van Madeira. Als je de kathedraal wilt bezoeken, hou er dan wel rekening mee dat deze in siësta tijd is gesloten. Hier vlak bij ligt het Paleis van São Lourenço, dat van origine een fort is.

Pleintjes en straatjes

Struin vervolgens lekker door de straten heen. Er zijn leuke pleintjes en straatjes te zien. Daarnaast zijn er veel winkels in dit gedeelte van de stad. Aan de rand van het centrum vind je nog een mooie botanische tuin.

Excursies vanuit Funchal

Funchal is een goede uitvalbasis voor georganiseerde trips. Je kunt er van alles doen. Een greep uit de populaire excursies:

Meer excursies vind je op de sites van GetYourGuide en Manawa.

Route en parkeren in Funchal

Om in het historisch centrum te komen volg de borden Centro vanaf de VR1.

Er zijn een aantal ondergrondse parkeergarages in Funchal. Bijvoorbeeld vlak bij de kabelbaan (Almirante Reis). Zie hier voor meer mogelijkheden. Als je in Funchal zelf verblijft, is de bus wellicht een betere optie.

Is Funchal kindvriendelijk?

Funchal is prima te doen met kinderen.

Eten en drinken

In de hele stad vind je eet- en drinkgelegenheden. De wijk Zona Velha heeft veel mogelijkheden tegen een redelijke prijs. Ook in de buurt van de haven en Sé kathedraal vind je diverse restaurants.

Een lekker ijsje vind je bij Geladaria Milsabores.

Kleding en schoenen

Geen bijzonderheden.

Wat is er nog meer te doen in en om Funchal?

Funchal bezoeken kan goed gecombineerd worden met de Monte Toboggan Run of met het spotten van dolfijnen.