Grotten van São Vicente

Bezoek de lava resten in het grootste grottenstelsel van Madeira

Onze waardering:

Grotten van São Vicente

In het noorden van Madeira vind je de grotten van São Vicente. Deze grotten zijn heel lang geleden ontstaan door vulkaanuitbarstingen. Je ziet daar in deze grot nog diverse sporen van terug. De grotten van São Vicente is het grootste grottenstelsel van Madeira.

Onder leiding van een Engelssprekende gids ga je door het grottenstelsel heen. Je loopt door tunnels langs poeltjes en lava ophopingen. Op diverse plekken zie je waar de lava gestroomd heeft. De tocht door de grot duurt ongeveer een half uur.

Daarna loop je door naar het vulkanisch centrum. Hier vind je allerlei audiovisuele projecties die vertellen over vulkaanuitbarstingen en het ontstaan van Madeira. Het eindigt met een bezoek aan het middelpunt van de aarde en een 3D film over vulkaanuitbarstingen. Dit vonden wij en zeker onze kinderen eigenlijk nog leuker dan het bezoek aan de grot zelf.

Kaartjes zijn te koop bij de ticketoffice. We hebben geen mogelijkheden online gevonden.

Route en parkeren Grotten van São Vicente

De grotten van São Vicente liggen vlak bij het kustplaatsje São Vicente. Neem de afslag op de VE4 naar de grotten. Deze wordt aangegeven. Ook Google maps leid je naar de parkeerplaats van de grotten.

Er ligt een parkeerplaats bij de grotten. In het hoogseizoen kan het druk zijn en kunnen de parkeerplaatsen niet toereikend zijn. Je kunt dan langs de weg parkeren. Ga je voor de eerste rondleiding dan is er meestal nog wel plaats.

Grutas e Centro do Vulcanismo, São Vicente, Madeira, Portugal

Zijn de grotten van São Vicente kindvriendelijk?

Er loopt een aangelegd pad door de grotten heen. Voor kinderen prima te doen. Voor buggy’s is het minder geschikt. Gebruik voor de allerkleinsten een rug- of buikdrager.

Eten en drinken

Er zijn wat snacks te koop vlak bij het barretje voor de ticket office.

Kleding en schoenen

Draag goede schoenen. Het is vochtig in de grot. Hier en daar drupt er wat water. Een pet kan bescherming bieden tegen het druppende water.