Monte Toboggan Run | Sleerit Monte

Met de slee over de weg van de berg af in Madeira

Onze waardering:

Monte Toboggan Run

Een van de leukste activiteiten om te doen in de omgeving van Funchal is de Monte Toboggan Run. Je gaat hier met een slee 2 kilometer de berg af over een steile asfalt weg. Je wordt begeleid door twee personen op de slee. Het is een leuke attractie.  Onze kinderen hebben zich kapot gelachen en vonden het een van de hoogtepunten van de vakantie. De toeristische attractie komt voort uit de geschiedenis. De mensen zochten naar een manier om hun goederen sneller de berg af te voeren en toen werden de sleeën uitgevonden. Later werd deze vorm ook als personenvervoer ingezet.

De traditie is nu voor het toerisme ingezet en is een van de bekendste toeristische attracties in Madeira geworden. Er zijn tarieven voor een, twee of drie personen per slee. Aangezien onze kinderen nog redelijk klein zijn, mochten  we met zijn vieren in de driepersoonsslee.

Hoe kom je bij de Monte Toboggan Run

Kabelbaan of bus

De Monte Toboggan Run vind je in het dorpje Monte vlak bij Funchal. Je kunt Monte bereiken via de kabelbaan bij de haven in Funchal. Ook rijdt er een bus (lijn 48) van Funchal naar Monte. Wij hebben voor deze laatste optie gekozen. Je stapt uit in een bocht in Monte en loopt dan naar het pleintje met de restaurants. Volg daar de bordjes naar de botanische tuin en je komt uit bij de start van de Monte Toboggan Run. De bus is overigens veel voordeliger dan de kabelbaan. Met de huurauto kan ook, maar er is weinig parkeergelegenheid. Daarnaast moet je weer terug naar de parkeerplaats boven na de run.

Het eindpunt van de sleerit is twee kilometer lager. Je kunt terug lopen naar Funchal. Het is een dik half uur lopen naar beneden en de haven is ongeveer drie kwartier lopen. Je kunt ook de bus of taxi terug nemen naar Funchal. Spreek een prijs af als je de taxi neemt.

Ga met de Tuktuk of boek een eilandtour met sleerit

Een alternatief is de reis vanuit je accommodatie met de Tuktuk te maken of een eilandtour te maken waar de sleerit bij inbegrepen zit. Er zijn verschillende (Tuktuk) tours beschikbaar. Zo heb je breng- en haalservices, maar ook tours die meerdere bezienswaardigheden aandoen.

Monte, Funchal, Madeira, Portugal

Is de Monte Toboggan Run kindvriendelijk?

Onze kinderen vonden het fantastisch. Tenzij kinderen het heel spannend vinden, is het goed te doen met kleine kinderen.

Eten en drinken

In Monte zijn wat eetgelegenheden. Bij het eindpunt van de Monte Toboggan Run vind je een bar.

Kleding en schoenen

Hou er rekening mee dat het boven in Monte wel wat koeler is dan aan de kust.

Botanische tuin

In Monte ligt ook een prachtige botanische tuin. Als je deze wilt bezoeken doe dit dan voor de Monte Toboggan Run. Aangezien je anders weer terug omhoog moet.

Lees ook onze andere artikelen over Madeira